Claxton’s gearriveerd in Oss en dus…

door | september 22, 2021

Enkele weken geleden maakten we al melding van het heuglijke feit dat Wijnhuis Oss de prachtige flessen van Claxton’s Spirits op de schappen zou gaan zetten. Er was al een voorproefje met wat flessen uit de Exploration serie maar nu zijn ook de karakteristieke hoekige flessen uit de Single Cask serie gearriveerd. Laten hier nou twee bottelingen bij zitten waar ik me al een tijdje op verheugd heb!

De nieuwe cask strength bottelingen van Claxton’s zijn onderdeel van de allereerste serie die is uitgegeven vanuit hun eigen Warehouse No. 1 van het Dalswinton Estate. Als ik zo naar de nieuwe verpakkingen en bijbehorende etiketten kijk dan zijn ze daar best trots op.

Voor mijn eigen collectie schafte ik direct twee bijzonder mooie flessen aan. Een 12yo Blair Athol uit een PX Quartercask en een net zo oude Longmorn uit eveneens een sherryvat. Beiden uitgebracht in een zeer beperkte oplage en ook maar zeer beperkt verkrijgbaar in Nederland. Gelukkig heeft importeur High Spirits een paar flessen naar Wijnhuis Oss gebracht.

Naast de Longmorn en de Blair Athol zijn nu een Tobermory, Glen Elgin, Port Dundas en een (4yo) Highland Park geleverd in de Exploration serie en natuurlijk hopen we op nog wat meer maar ja… Met dit soort flessen weet je nou eenmaal dat de oplages zeer klein zijn. Van de Blair Athol en de Longmorn kunnen jullie in ieder geval binnenkort mijn bevindingen tegemoet zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *