Claxton’s Dalswinton Series

door | november 22, 2022
Claxton's Dalswinton Series

Zo’n anderhalve maand geleden, rond mijn 50e verjaardag, postte ik een artikel waarin twee (minimaal) vijftigjarige single grain whisky’s aan bod kwamen. Een daarvan maakte deel uit van Claxton’s Dalswinton Series en laat ik daar nou nog een complete sampleset van hebben staan. In de komende periode zal ik me daar maar eens mee bezig gaan houden. Een mooie afsluitende serie voor het jaar 2022.

De Dalswinton Series is de meest exclusieve serie die door Claxton Spirits op de markt wordt gezet. De meesten van ons kennen inmiddels wel de flessen uit de Exploration Series of de Warehouse 1 en 8 bottelingen, of misschien ook nog de “oude” Single Cask bottelingen waarmee de bottelaar zijn opmars startte. Van de Dalswinton Series zal niet iedereen gehoord en zéker niet geproefd hebben.

In het begin waren er de Single Cask bottelingen die soms bestonden uit volledige vaten maar vaak ook al kleinere edities uit quartercasks of octaves. Het bedrijf was toen nog in Engeland gevestigd. Sinds de verhuizing naar het Dalswinton Estate is er ook een make-over gekomen met betrekking tot de bottelingen.

Hoe exclusief wil je het hebben?

Van de Exploration Series als de Warehouse bottelingen komen regelmatig nieuwe flessen uit. Van de Dalswinton Series kwam er tot nu toe pas één set op de markt. Dát, maar zeker ook de inhoud van de flessen, maakt dat deze serie een zeer exclusief karakter heeft waarvan ik denk dat er daardoor diverse flessen in de kasten van verzamelaars verdwenen zullen zijn. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik ze in ieder geval wel ga proeven en jullie mogen daar binnenkort van gaan meegenieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *