Orkney 16yo, mijn eerste aandeel bij CasQueteers

door | november 13, 2020

Een paar maanden geleden alweer was daar op een dinsdagavond een bericht dat er op de woensdag een prachtige Orkney Malt (HP) zou worden aangeboden. Het werd een drukke woensdagavond voor de CasQueteers om te kijken wie er nou allemaal nog op tijd waren geweest om een aandeel te bestellen. Ik was één van de gelukkigen…


Ik ben inmiddels al een tijdje lid van de club en heb nog wat leuke aandelen tegoed. Dit vat was heel interessant omdat het al heel snel gebotteld zou gaan worden. Daarnaast betrof het een aandeel van 3 flessen. Een om te openen en twee om weg te zetten voor mijn zoons. Dat is voor mij een bepalend criterium om in te schrijven. Daarnaast wil ik liever niet dat ik nog heel lang moet wachten… Je weet immers nooit wat er allemaal kan gebeuren. Voorlopig zit ik naar verwachting tot 2025 jaarlijks met wat lekkers en na 2027 nog eens met een mooie Arran die op mijn verjaardag gedistilleerd werd.

De CasQueteers kopen vaten in waar wij als leden aandelen in kunnen kopen. In dit geval betrof het een refill Oloroso Sherry butt dat in 2019 al gedeeltelijk gebotteld was door de vorige eigenaar. Het vat lag bij Whiskybroker en werd daar in augustus gebotteld voor ons… eigenaars van de aandelen. Tijd om er eens voor te gaan zitten.

  • Neus: Rood fruit, heide, een vleugje frisse munt en honingdrop
  • Smaak: Een licht pepertje bij de start, een vleugje rook, ook weer fruitig. Ook hier kom ik weer een hint van honingdrop tegen maar ook een kop sterke thee. Een mooi glaasje!
  • Afdronk: Mooi van lengte met rood fruit, thee en honingdrop.

Deze Orkney is overigens niet de eerste fles die vanuit het assortiment van de CasQueteers is mijn bezit is. In begin van het jaar schreef ik al over de 26yo Ledaig die ik won in een loterij.

Ik kijk nu in ieder geval al vast uit naar het volgende aandeel dat er binnenkomt! Als het goed is zal dat een mooie Glen Garioch zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *