Mede-eigenaar van een vat whisky

door | november 9, 2020

Een mooie fles whisky kopen kan al een hele mooie ervaring zijn. Hoe mooi zou het dan zijn om een heel vat te kunnen kopen? Dat zit er voor mij helaas niet (en nooit) in. Ik heb me echter wel aangemeld om samen met anderen een vat whisky te kopen.


Directe aanleiding voor mij was het sample dat ik ooi mocht ontvangen van Whiskybros. Het betrof een sample van een door de CasQueteers gebottelde Springbank en ik was onder de indruk. Prachtig om te zien hoe een organisatie als deze zo’n prachtige whisky heeft kunnen bemachtigen in een tijd waarin goede vaten steeds moeilijker verkrijgbaar zijn.

Mijn interesse was gewekt en ik denk dat ik binnen een week wel een keer of twintig de website afgezocht heb naar mogelijkheden. Kijken naar distillery’s, kijken naar beschikbare plaatsen bij de vaten, kijken naar de prijzen… Mezelf steeds afvragend of ik nou wel of toch maar niet… Uiteindelijk hakte ik de knoop door en nu kan ik zeggen dat ik dus mede-eigenaar ben geworden van een vat Craigellachie. Het betreft een firstfill Bourbon Hogshead en de inhoud is gedistilleerd in 2009. De whisky zal nog een paar jaar mogen rijpen voordat ik mijn aandeel zal mogen ontvangen. Ik kijk er nu al naar uit!

Ben jij ook geïnteresseerd om een deel van een vat aan te kopen samen met andere Casqueteers? Kijk dan zeker even op de website! Misschien wordt jij dan ook mede-eigenaar van deze Craigellachie, er is nog plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *