Glen Moray 2008, een tweede sample uit ons eigen vatdeel

door | oktober 28, 2021

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat we onze eerste casksamples van deze whisky mochten ontvangen. Een vat waarvan Peter en ik samen een aandeel hebben uitstaan bij de CasQueteers. Sterker nog, dit was het eerste vat waar we samen een deel van kochten. De vorige keer dat we mochten proeven was na ruim 10 jaar rijping. Nu zit de whisky inmiddels ruim 12 jaar in het vat. We gaan er samen weer eens goed voor zitten.

Allebei hebben we een druk leven en dan is het des te leuker om zo af en toe eens bij elkaar te kunnen zitten en samen wat fijne glaasjes te nuttigen. Zeker als we dan kunnen starten met samples als deze. Op het moment van publiceren ligt het vat nog te rijpen en bereikt de whisky de 13 jarige leeftijd. Zou het vat nog langer mogen liggen of zou het wenselijk zijn om over te gaan tot bottelen?

Notities van Peter

  • Neus: Sinaasappel (marmelade), frisse appel en ook wat tropisch fruit. Er lijkt ook iets van bijenwas door te komen.
  • Smaak: Romig in de mond. Wederom veel fruittinten met tropisch fruit, citrus en perzik. Ook een wat bloemig karakter en weer dat vleugje bijenwas. Op de achtergrond speelt ook een lichte kruidigheid mee.
  • Afdronk: Middellang en wat drogend. Tropisch fruit, honing en een hint van thee die wellicht het drogende karakter verklaart.

Notities van Jeroen

  • Neus: Veel citrusfruit, marmelade, mandarijn maar ook lychee en perzik.
  • Smaak: Romig in de mond met een lichte prikkel van een wit pepertje. Siroopachtig met tropisch fruit.
  • Afdronk: Middellang met een een wat drogend karakter en zoete tonen van tropisch fruit.

Ten opzichte van twee jaar geleden ontwikkelt het vat zich mooi maar langzaam. Zo ontstaat er een mooie, fruitige whisky met een zeer vriendelijk karakter. Wat ons betreft zou de whisky nóg wel een jaar of twee in het vat mogen blijven zitten.

Wil je weten hoe we twee jaar geleden over ons vatdeel dachten? Lees dan hier even dat artikel terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *