CasQueteers sample Glenburgie 2011

door | maart 6, 2022

Alhoewel ik zelf niet een direct lid van de CasQueteers ben, kan ik zo nu en dan toch eens mee doen aan een deel, Jeroen is dat namelijk wel. Soms besluiten we dan ook om samen een aandeel te delen. Jeroen weet wel wat mijn voorkeuren zijn, dus als er wat voorbij komt wat in mijn straatje past, brengt hij mij daar direct van op de hoogte. Bij dit vat was dat ook zo, want hij weet zeker dat Glenburgie een van mijn favoriete distilleries is. Dat gaan we dus fijn delen!

Eind vorig jaar konden er weer wat samples besteld worden van de vaten waar je een aandeel in hebt en deze wilde ik er zeker bij hebben. Beide hebben we deze geproefd en ook dat delen we dan weer met alle liefde. Deze Glenburgie is gedistilleerd in 2011 en ligt te rijpen in een hogshead met het vat nummer 137. Het alcoholpercentage na een rijping van 10 jaar is maar liefst 61%. Op aanraden van Jeroen heb ik hem bijtijds ingeschonken om deze single malt wat tijd te geven.

Notities Jeroen.

  • Neus: Net na het inschenken een wat zurig geurtje. Na 20 minuten nog eens geroken. Licht kruidig van het hout met vanille, een nootje (amandelspijs) en een vleugje kaneel. Een ietwat zwavelig tintje van gekookte ham maar daarnaast ook fruitige tonen van citrus, bramen en tropische vruchten. Veelbelovend.
  • Smaak: Romig mondgevoel. Licht kruidig met ook weer kaneel. Zoete tonen van honing, vanille en tropisch fruit. Ik proef ook bananenschuimpjes en een hint van zoethout.
  • Afdronk: Al een mooie lengte met zoet, licht kruidigheid en fruitigheid.

Notities Peter.

  • Neus: Een frisse geur heeft zelfs wat weg van new make. Maar na een tijdje komen er wat zoete aroma’s van fruit en vanille naar voren. Tropische vruchten en limoen. Kruiden, hooi en hout.
  • Smaak: Heel fijn mondgevoel met wederom tropisch fruit, mango en abrikozen, vanille, kruiden en honingdrop.
  • Afdronk: Best een lange afdronk waarbij de zoete tonen lekker blijven hangen. Honingdrop!

We vinden allebei dat dit best wel eens een prachtige botteling kan gaan worden, al zullen ze er waarschijnlijk wel voor kiezen om het nog wat jaren te laten liggen. Het is wat mij betreft nu al erg fijn, dus is dit veel belovend. Geduld is een schone zaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *