CasQueteers sample Campbeltown Blend 2015

door | december 26, 2020

Een van de mooie dingen die je als lid van de CasQueteers meemaakt is dat er regelmatig samples beschikbaar komen van vaten die nog liggen te rijpen. Zo krijg je als lid de kans om mee te beslissen over het vervolg van het rijpingsproces van “je eigen vat”. Eén van de vaten waar wij samen een aandeel in hebben is een Campbeltown Blend die zijn oorsprong in 2015 had. Na vijf jaar rijping is er nu een eerste casksample.


We kochten een vat Campbeltown blended malt uit 2015, fresh ex. bourbon hogshead #41. De licht gepeate whisky (ca. 15 PPM) is gestookt op 3 februari 2015. Het huidig ABV is 60,6% en de actuele inhoud is 239 liter (april 2019).

Informatie van de CasQueteers in april 2019

In 2018 bezochten we Campbeltown en de daar aanwezige distilleerderijen dus onze interesse was zeker al gewekt. Als je dan de kans krijgt om zo’n mooi aandeel aan te schaffen dan is die beslissing snel gemaakt. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe het vat zich ontwikkeld heeft in bijna 6 jaar tijd.

Notities van Peter

  • Neus: Vers gemaaid gras en malt aroma’s, een heel klein beetje zwavel en een zoet randje.
  • Smaak: Warm en zacht. Zoet, vanille, houtskool, hout en kruiden. Jong maar verrassend.
  • Afdronk: Middellang met een erg mooi zoet smaakje dat blijft staan.

De aroma’s zijn nog wat onderontwikkeld, maar ik ben zeer positief! Dit is veelbelovend!

Notities van Jeroen

  • Neus: Moutsuikers, grassig, broeierig hooi, zoete tonen van citrus. Duidelijk een jonge whisky maar niet bijtend in de alcoholgeur.
  • Smaak: Vrij jong maar zeker niet verkeerd. Een kruidige start met een mooi pepertje. Ook hier weer veel grassige tonen. Het is net of ik op een vers grassprietje kauw. Daarnaast ook weer wat opkomende citrustonen.
  • Afdronk: Voor de leeftijd een redelijk lange afdronk met ook hier weer vooral een grassig karakter.

Ik sluit me aan bij de conclusie van Peter. Jong, moet zeker nog wat jaartjes rijpen maar al heel mooi op weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.