Cadenhead’s Glen Grant 25yo Club Botteling

door | november 11, 2020

Kijkend in mijn whiskykast kwam ik er deze week achter dat er nog wel wat achterstallig notitiewerk te doen is. De aankopen van de afgelopen paar maanden zijn nog lang niet allemaal verwerkt in een blog. Laat ik dus maar eens een mooie fles uit de kast trekken. Een door Cadenhead’s gebottelde Glen Grant die door clubleden was geselecteerd voor de Cadenhead Club. Ik had het geluk er een van te kunnen bemachtigen en bij ons bezoek aan Campbeltown ging deze fles dan ook in de koffer mee naar huis.


Ik zat nog niet zolang in de ziektewet toen ik een mail binnenkreeg van Cadenhead’s. Daarin werd aangekondigd dat later die middag de verkoop van deze fles van start zou gaan en ik had dus het geluk “gewoon” thuis te zijn en achter de laptop plaats te nemen. Nog dezelfde middag waren er 250 flessen verkocht en lag de verkoop stil. Ik was een van de gelukkigen. Voor leden die niet bij de eerste 250 aanmeldingen zaten kwam er nog een mogelijkheid in te schrijven voor de resterende flessen die bij botteling gevuld zouden worden. Uiteindelijk bleek er voldoende in het vat te zitten om 264 flessen af te vullen.

Het vat dat het betrof was een sherry hogshead. Niet dat de whisky hier de volledige rijping in had doorgemaakt overigens. De eerste 22 jaar heeft deze Glen Grant mogen rijpen in een Bourbon vat. Mogelijk was dit vat niet actief genoeg en werd daarom besloten de inhoud over te zetten in het sherry vat. Een finish van 3 jaar was in ieder geval het vervolg zodat een totale rijpingstijd van 25 jaar werd behaald.

Een vatnummer is niet bekend geworden. Wat wel bekend is dat het uiteraard een unchill filtered botteling is, dat er ook geen gebruik gemaakt is van caramelkleurstof en dat de whisky op een vatsterkte van 50,8% gebotteld is. Tijd voor de bevindingen.

  • Neus: Duidelijk sherrytonen, oud leer, tabak, pure chocolade, noten, sinaasappelschil en gedroogd fruit. Kruidig met een vleugje soja, selderij en anijs
  • Smaak: Zacht en romig mondgevoel met een licht kruidig tintje. Zoete sherrysmaken van gedroogd fruit, citrusfruit en rijpe kersen, afgewisseld met een bittere tintje van pure chocolade
  • Afdronk: Mooie lengte. Zoete tonen met een licht bittertje van pure chocolade. 

Een whisky die wat mij betreft heerlijk in balans is. Ik heb jammer genoeg niet kunnen proeven hoe de whisky was toen deze het bourbon vat verliet maar voor mij is wél duidelijk dat de keuze voor de sherry finish zeer goed is uitgepakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *