Souvenirs uit Wenen

door | augustus 25, 2022

Als jij als whiskyliefhebber op vakantie gaat, kijk je dan ook altijd even vooraf of er ergens in de buurt van je bestemming toevallig ook een mooie slijterij te vinden is? Voor mij was dat dit jaar niet zo heel moeilijk. Wij maakten een soort rondreis door Oostenrijk die werd afgesloten met een paar dagen Wenen en laat daar nou een heel speciale winkel zitten. Ik wist al lang waar mijn souvenirs uit Wenen gekocht zouden worden.

Bottelaar Cadenhead is al jaren goed vertegenwoordigd in mijn whiskykast. Ik blijf het jammer vinden dat ze van de Small Batch en Single Cask bottelingen zijn afgestapt en de Authentic bottelingen zijn alleen verkrijgbaar in de officiële Cadenhead whiskyshops waarvan slechts 9 vestigingen bestaan. Uiteraard in Campbeltown maar ook in Edinburgh, London, Keulen, Odense, Berlijn, Baden, Milaan ennnn in Wenen dus.

In de weken voor vertrek bezocht ik al een aantal keren de website van de Weense vestiging om alvast eens te kijken naar mogelijke nieuwe aanwinsten. Ook keek ik samen met Peter nog even of er misschien iets moois voor hem zou staan. Het huiswerk resulteerde voor mij in het vastleggen van een 32yo Strathclyde, voor Peter zou ik kijken naar een mooie Glenburgie.

Ik nam contact op met de winkel en kreeg meteen de vraag wanneer ik dan wilde komen. De shop zou namelijk twee weken gaan sluiten vanwege vakantie. Gelukkig kwamen wij op de laatste werkdag aan in Wenen. De Strathclyde stond al mooi op me te wachten. Ik had ook nog gevraagd om de nieuwste Royal Brackla botteling maar sinds Brexit duurt het allemaal een stuk langer voordat bottelingen in de winkel staan. Ik keek dus nog even verder.

Prachtig om te zien hoeveel nog wat oudere bottelingen van de Authentic Collection op de schappen staan. Daarnaast stonden er ook nog Small Batch flessen en Single Cask flessen tussen. Toch ging mijn aandacht vooral uit naar de groene etiketten. Voor Peter vond ik een mooie Glenburgie en voor mezelf bleef er nog een Balmenach plakken. Het feit dat ik deze in de winkel even kon proeven trok me daarbij over de streep. Er zijn dus weer drie mooie Cadenhead flessen naar Oss gekomen en dat betekent dat er binnenkort vast en zeker weer mooie reviews over te lezen zullen zijn.

Inmiddels heb ik nu 5 van de 9 shops bezocht. Baden, Berlijn, Milaan en Odense nog te gaan. Wie weet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *