Glenburgie 23YO Cadenhead

door | maart 9, 2023
Glenburgie 23YO Cadenhead

Begin februari ging Jeroen en dag op pad met Whiskymaat Marc om een dagje te whisky shoppen in Duitsland. Zoals wel vaker vraagt hij mij vooraf, om ook eens te kijken of de te bezoeken winkels wat voor mij op de plank hebben staan. Dat resulteert meestal wel in een extra flesje die voor mij wordt meegenomen. Deze keer niet veel anders.

Al eerder schreef Jeroen over zijn dag samen met Marc en dat verhaal lees je hier. Dat het een leuke dag was met een nog mooiere opbrengst is wel duidelijk, maar wat had Jeroen voor mij meegebracht? Of eigenlijk voor ons samen, want dit is een fles die we delen. Jeroen had de fles inmiddels al gereserveerd voor hij de winkel ging bezoeken en vroeg mij of ik wilde delen. Dat was wat mij betreft een goed idee, want het is immers een fles van Cadenhead’s en ook nog eens van mijn favoriete distilleerderij.

Foto Whiskybase

Afzonderlijk van elkaar proeven we de whisky en dat delen we graag op deze pagina.

Glenburgie
Gebotteld door Cadenhead in de ‘Small batch’ serie.
Gedistilleerd in 1992 en gebotteld in 2015 wat deze single malt whisky een leeftijd geeft van 23 jaar. Deze tijd is de whisky gelagerd op Bourbon hogsheads die uiteindelijk 456 flessen met een alcohol percentage van 54,7% opleverde.

Notities Jeroen:

  • Neus: Licht zwavelig, kruidige houttonen en een overrijpe appel. Later ook hints van tropisch fruit
  • Smaak: Ook hier weer de overrijpe appel maar ook in de verte een hint van honingdrop. Er is een behoorlijke kruidigheid van het hout aanwezig. Nét iets te veel voor mij.
  • Afdronk: De afdronk is prettig van lengte met hier gelukkig wat meer fruit dan kruid.

Voor mij is deze Glenburgie net wat uit balans, met name in de smaak. Niet dat het een slechte whisky is maar bij mij houdt het op bij 85 punten.

Notities Peter:

  • Neus: Zoet, fruitig met meloen, citrus en Granny Smith, gras, graan en honing
  • Smaak: Olieachtig mondgevoel met frisse zoete smaken van weer appel en sinaasappel. Moutig en veel houtinvloeden met een bitter en kruidig randje. Peper en de alcohol is in het begin wat heftig. Met wat druppels water wordt de whisky wat vriendelijker en proef ik ook wat smaken van tropisch fruit.
  • Afdronk: Een redelijk lange afdronk, nog steeds fruitig en hout.

Een mooie Glenburgie die wat steviger is dan dat ik van deze distilleerderij gewend ben, maar nog steeds erg fijn! 87 punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *