Glenburgie 2004 Cadenhead’s

door | september 3, 2022

Dit jaar voor mij geen bezoek aan een Whisky shop of mooie slijterij in de buurt van mijn vakantiebestemming dus heb ik ook niet echt een souvenir in de vorm van een leuke fles whisky. Toch heb ik een leuke fles in mijn kast van een vakantie bestemming. Niet van mijn bestemming, maar wel die van Jeroen.

Zoals Jeroen al eerder beschreef, bracht hij een bezoek aan de Cadenhead shop in Wenen. Nog voor we beide met vakantie gingen hadden we samen een soort van vakantie borrel in de vorm van een mini proeverij. Het was erg gezellig en hebben uiteraard weer mooie whisky’s geproefd en besproken. Ook de vakantieplannen werden besproken en het bezoek van Jeroen aan de shop in Wenen. Uiteraard bekeken we direct wat er eventueel voor mij op de schappen van de winkel zou staan. Gelukkig stonden er volgens de website nog twee verschillende bottelingen van mijn misschien wel favoriete distilleerderij. Twee maal een Glenburgie in ‘The Authentic Collection’. Dat was uiteraard erg interessant en ik vroeg Jeroen deze te bekijken als hij daar zin en tijd voor had.

Tijdens het Bezoek aan de winkel vond Jeroen precies de fles die ik wel zou willen, dus stuurt hij me een bericht of hij deze voor me mee moest nemen. Het antwoord op dat bericht was voor mij niet zo moeilijk. Bottelingen van Glenburgie zijn er niet erg veel en ook deze lijn van Cadenhead is langzaam aan het verdwijnen, dus natuurlijk wil ik dat!

Glenburgie
Cadenhead’s Authentic collection
Cask strength

Gedistilleerd in 2004, gebotteld in de winter van 2018 na 14 jaar gerijpt te zijn in een bourbon Hogshead.
Er zijn 294 flessen gebotteld met een alcohol percentage van 53,6%.

  • Neus: Appel, kruiden, tropisch fruit als ananas en abrikozen. Een beetje noten en karamel.
  • Smaak: Warm en romig mondgevoel. Zoete smaken van abrikoos, ananas en meloen. Karamel, een fris-zoete appel. Mooi randje van het hout, vanille en kruiden.
  • Afdronk: Middel lang met wederom het tropisch fruit waarna de kruiden en karamel over blijven.

Wat ben ik blij dat ik deze fles nu in mijn kast heb staan! Een hele fijne whisky waar ik voorlopig nog wel van kan genieten. Met dank aan Jeroen. 88 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *