De trip naar Campbeltown Deel 2, Cadenhead’s shop en warehouse tasting

door | november 11, 2020
Untitled

Het tweede verhaal over onze Campbeltown trip gaat over de middag na het bezoek aan Springbank en Glengyle. Een middag die een groot deel van onze terugreis zou gaan bepalen. Vooraf stond immers al vast dat we hier (een groot deel van) onze aankopen zouden gaan doen. We bezochten die middag de Cadenhead’s shop en deden de warehouse tasting. Ik mocht er ook nog mijn Cadenhead’s Club botteling ophalen. Kortom, een topdag!


Vanaf de Springbank distillery is het slechts 100 meter lopen naar de Cadenhead’s shop in het centrum van Campbeltown. We hebben voorafgaand aan onze trip geboekt voor een lunch. We worden verzocht mee te lopen naar een soort van huiskamer achter de winkel, een huiskamer die een soort Walhalla bleek met allerlei prachtige open bottelingen in een heerlijke sfeer. Bij de heerlijke lunch nuttigen we een 10yo Springbank, gevolgd door de net uitgebrachte Kilkerran 8yo cask strength.

Tussen de lunch en het volgende geplande deel van de dag hebben we nog behoorlijk wat tijd te vullen. De winkel is een heerlijke attractie voor de ware whiskyliefhebber en dus vermaken we ons daar prima. De zoektocht naar de gewenste flessen, het vervolgens vinden van een alternatief voor het geval we iets niet kunnen vinden en natuurlijk ook even kijken in de “cage” voor een bijzondere fles. Ook de aanwezige living casks trekken alvast de aandacht maar ja, we mogen ook nog naar het warehouse en ook daar is nog wat te koop. We reserveren beiden vast wat flessen en gaan weer terug naar Springbank omdat daar de Warehouse Tasting Tour gaat plaatsvinden.

Er blijken nog 4 andere personen ingeschreven te staan voor de tasting. Als vervolgens Cameron McGeachy arriveert, worden we meegenomen naar een van de warehouses waar we rechtstreeks gaan proeven vanuit 6 geselecteerde vaten. Als ik me niet vergis startten we met een ruim 20 jaar oude Aultmore. Een mooie subtiele Bunnahabhain 18yo gevolgd door een zeer krachtige maar jonge Paul John slingeren ons door verschillende smaaksensaties heen waarna we een zogenaamde “teaspooned” whisky, een Burnside, mogen verwelkomen in het glas. Een 12yo Kilkerran op vatsterkte maakt vervolgens een zeer mooie indruk, een stuk voller van smaak dan de bij de lunch geproefde 8yo versie. Het slotakkoord is voor een mooi geturfde Islay whisky waarvan de maker niet genoemd mag worden. Van alle geproefde vaten wordt vervolgens de flesprijs genoemd en we besluiten beide voor de Islay fles te gaan.

Met de warehouse botteling in de hand gaan we terug naar de shop om daar de rest van onze trofeeën te verzamelen. Nog snel een laatste blik langs de schappen. Zullen we die of anders die…? Misschien nog iets uit de cage? Uiteindelijk tappen we beiden nog twee 20cl flesjes uit de living casks van Glengyle en Longrow. We verlaten de winkel met een overvolle rugzak en wandelen terug naar het Dellwood hotel. Een hapje eten, een beetje opfrissen en dan nog even een pub opzoeken om deze mooie dag waardig af te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *