Cragganmore 1993, Cadenhead Small Batch

door | juli 22, 2021

Nou zijn we dus bezig met de whisky’s die eigenlijk in de Distillers Editions proeverij gepresenteerd zouden worden en wat denk je? Staat er gewoon nog een Cragganmore sample in mijn kast. Nee, geen Distillers Edition dit keer maar een onafhankelijke botteling van één van mijn favoriete bottelaars. Je weet wel, die in Campbeltown met die markante flesjes.

Als ik mijn kast open dan zie ik daar twee grote “blokken” met bottelingen. Zowel Adelphi als Cadenhead is behoorlijk vertegenwoordigd en van laatstgenoemde komt deze Cragganmore. Ik ontving dit sample in een sampleruil met Rowald van Baardwijk.

De whisky werd gedistilleerd in 1993 en te rijpen gelegd in Bourbon Hogsheads. In 2015 werden 492 flessen gevuld voor de Small Batch serie en dat betekent dat er 344 liter gebruikt is. Dat zou dan weer betekenen dat er twee vaatjes nodig waren voor deze botteling. Uiteraard werd er niet koud gefilterd of bijgekleurd. De gezamenlijke batchsterkte bedraagt 56,3%.

  • Neus: Honing en citrusfruit, een vleugje amandel en zoete moutsuikers.
  • Smaak: Kruidiger dan de geur doet vermoeden. Tevens een mooi zoetje met fruitige smaken van vruchtenthee.
  • Afdronk: De thee-achtige smaken geven een wat drogend mondgevoel maar hier zijn de zoete invloeden ook zeer mooi aanwezig. Wat later achter in de keel ook een vleugje laurier.

Ik kan deze Cragganmore zeer goed waarderen. Wat mij betreft een score van 88 punten waard. Ik had deze fles zeker wel in mijn eigen kast willen hebben. Rowald, dank je voor dit mooie sample!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.