Cadenhead Small Batch Bunnahabhain 39yo

door | november 9, 2020

Dit sample is een deel van de vijfde aanschaf die we met het Online Whisky Collectief hebben gedaan. Voor de derde keer kozen we voor een Small Batch botteling van Cadenhead. Dit keer betreft het een whisky op zeer respectabele leeftijd…


Voorafgaand aan de aanschaf was het Govert die vol enthousiasme aankondigde dat hij “Bij Thijs” in Vlagtwedde tegen een fantastisch aanbod was aangelopen. Thijs Dijkstra is bekend met ons collectief en dit leek hem een prachtige fles om in het OWC te behandelen. Een in 1976 gedistilleerde Bunnahabhain die in 648 flessen werd gebotteld uit 3 sherry butts. Na minimaal 39 jaar gerijpt te hebben werd deze dit jaar gebottled op een vatsterkte van 49,4%. De drie sherry butts leverden 648 van deze prachtige flessen op. Met recht een Small Batch botteling.

Neus: De eerste indruk is fris en fruitig. Een licht bloemig karakter, wat tropisch fruit en een rijpe zoete appel. Een vleugje rokerigheid. Na langere tijd in het glas komen wat meer typische sherrytonen vrij in de vorm van gedroogde pruimen en vijgen.

Smaak: Een vol en romig mondgevoel, zacht en licht kruidig (richting van kaneel). Zachte melkchocolade en sherrytonen van pruimen en druiven. De smaak verandert bij elk nipje. Een mooie complexe whisky!

Afdronk: Lange en zachte afdronk waarin het zoete rijpe appeltje uit de neus weer terugkomt in de smaak.

Het is elke keer weer een feest om een bijzondere whisky te kunnen drinken. Met het Online Whisky Collectief hebben we nu al een paar van dit soort pareltjes mogen nuttigen en ook via andere kanalen komt er nog wel eens wat in Oss terecht. De komende weken zullen er nog wat hele mooie samples voorbij gaan komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.