Tweeling zussen!

door | januari 31, 2021

Het afgelopen jaar is zoals voor iedereen, wat anders verlopen dan dat we vooraf bedacht hadden. Het virus zorgt ervoor dat we allemaal wat creatiever moeten omgaan met onze hobby. Samenkomen is lastig en reizen vrijwel onmogelijk. Hoe mooi is het dan om dan maar iets meer geld in een mooie fles te steken, of liever nog, in twee mooie flessen?

Voor vele zijn vakanties en uitstapjes het afgelopen jaar niet doorgegaan en wellicht zal dat ook dit jaar niet veel anders worden. Proeverijen die we zouden geven, gingen niet door en ook de festivals met als thema whisky, werden geschrapt. De whisky trip die Jeroen in maart van het afgelopen jaar gepland had staan, werd al snel verzet en ook ons gezamenlijke reisje in november hebben we helaas moeten cancelen. Allemaal ontzettend jammer natuurlijk, maar we zullen er even mee moeten leven.

Jeroen en ik sparen samen, om zo een keer in de twee jaar een leuk Schots uitstapje te kunnen maken. Omdat deze reis niet door kon gaan, kwam Jeroen met het idee om eens wat spaargeld te gebruiken voor een leuke fles whisky. Toch onszelf even verwennen in een vervelende tijd. Zo waren we afgelopen week dus twee avonden uitgebreid op zoek naar een mooie fles voor ieder.

Uiteraard wilden we wel wat speciaals aanschaffen en dat is ons gelukt.
Iets wat niet alleen lekker is, maar waar we ook weer heel fijn onze hobby op los kunnen laten. Ons oog viel op een Glen Garioch gebotteld door Adelphi. Een prachtige kleur van een 18 jaar oude Single Malt, gedistilleerd in 1998. Al snel kwamen we erachter dat deze botteling van vat 3739 een waarschijnlijk ietwat jonger zusje heeft. Ook een Glen Garioch en ook gedistilleerd in 1998, alleen heeft deze gerijpt in een zustervat met het nummer 3740. Een 18 jaar oude tweeling dus!

Jeroen heeft ervoor gezorgd dat er ook wat 350ml flessen in huis waren om de twee zussen eerlijk te verdelen. We hebben dus beide een deel van de tweeling. Ik heb inmiddels aan beide flessen even kunnen ruiken en dat belooft wat goeds. Binnenkort zullen we dus beide bottelingen gaan proeven en uiteraard komen we er dan hier op terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.