Tweeling zus nr 2

door | april 1, 2021

Het is alweer even geleden dat Jeroen deze twee 18 jarige tweelingzusjes van Glen Garioch naar Oss liet komen. De eerste fles hadden we al allebei geproefd en beschreven. De gezusters Glen Garioch hebben nu een tijdje rust gehad, maar nu is dan eindelijk het tweede zusje aan de beurt.


Ondanks de wat vreemde situatie waarin we nu leven, is het erg druk op mijn werk. Het heeft dus wel even geduurd voor ik de tijd had om de laatste van de tweeling te proeven.

Het vattype van vat nummer 3740 is vrijwel gelijk aan die aan die van de vorige uit deze serie (vatnummer 3739), dus de smaken zullen waarschijnlijk ook erg dicht bij elkaar liggen. Het alcohol percentage is bij dit vat iets hoger, maar met deze sterkte hoeft dat niet veel verschil te maken. Jeroen heeft deze uiteraard ook al in het glas gehad en mij keurig zijn bevindingen doorgestuurd. Eens kijken hoe ik deze ervaar.

Glen Garioch
Adelphi
Cask 3740
58,2% abv
Gedistilleerd in 1998
Gebotteld 2016

Notities Jeroen.

  • Neus: Gedroogd fruit, vooral pruim en dadel. Pure chocolade, kruidnagel, nootmuskaat, rood fruit (kersen en een hint van aardbei)
  • Smaak: Kruidig, warm mondgevoel. Ook hier weer de aroma’s van het gedroogde fruit en zeer pure chocolade.
  • Afdronk: Lange afdronk met cacao en een zoetje van gedroogde pruimen.

Jeroen geeft deze Whisky een score van 88 punten.

Notities Peter.

  • Neus: Veel gedroogd fruit, chocolade, kruiden en hout.
  • Smaak: Warm en vol van smaak. Veel hout en mooie sherry tonen zonder dat het overheerst. Veel gedroogd fruit zoals pruimen en rozijnen, karamel, pure chocolade, noten en (heide-achtige)kruiden.
  • Afdronk: Een lange en aangename afdronk. De boven genoemde smaken blijven hier nog lang in mijn mond hangen. Vooral de gedroogde vruchten en kruiden.

Dit zusje maakt nog meer indruk op me dan de vorige! Hiervan ga ik nog vaak genieten. Ik waardeer deze op 90 punten!

Wil je weten hoe over de andere fles dachten? Zie hier onze notities van vatnummer 3739.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *