Een prima blend van Adelphi

door | november 9, 2020

Als ik een slijterij binnen loop, ga ik direct op zoek naar de schappen waar de Whisky staat en in het bijzonder de Single Malt Whisky’s. Op de planken daaronder staan dan vaak de veel voorkomende blends waar ik dan eigenlijk geen aandacht aan besteed, maar soms is er dan zo’n fles die je dan al meerdere malen in je hand hebt gehad maar uiteindelijk toch niet mee naar huis neemt.


Dit keer viel mijn oog voor de zoveelste keer op een fles van Adelphi. Al meerdere malen had ik deze fles in mijn handen, maar niet eerder kocht ik de fles.

Adelphi is vooral bekend om zijn onafhankelijke bottelingen van vele Single Malt Whisky’s die over het algemeen als uitzonderlijk goed worden beoordeeld. Zou deze blend van iets meer dan twee tientjes dan ook goed zijn? Ik moest het dan toch maar eens proefondervindelijk achter gaan komen. In dat zelfde weekend komt de fles ook nog eens langs op social media en niet in de negatieve zin.

Private stock Loyal old mature
40% Scotch Blend

Neus: vol, hooi, iets ziltig, gedroogd fruit en banaan.
Smaak: Kruidig, graan, vanille, een beetje rook (charred), banaan en wat geroosterde noten.
Afdronk: vrij kort met graan en wat rook.

Dit is een prima blend en zeker voor zijn prijskaartje! Alhoewel ik geen voorstander ben van het mixen van Whisky met bijvoorbeeld cola, is het in dit geval niet zo erg om eens een mixdrankje voor je gasten te maken. Wat mij betreft is dit een blijvertje in mijn kast, uitstekend om je avond mee te starten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *