Adelphi Laudale batch 4

door | maart 14, 2021

Nog zo’n fles die al sinds eind 2020 in mijn kast staat en nog steeds niet aan bod gekomen is op de website. Een botteling waarvan de verwachtingen vooraf hooggespannen waren. Bij mij in ieder geval wel en dat komt enerzijds door de bottelaar en anderzijds door de distillery waar de whisky werd gedistilleerd. Zou deze door Adelphi gebottelde Glen Elgin de belofte kunnen inlossen?

Glen Elgin en Adelphi zou een mooie combinatie moeten zijn. Daarnaast is de Laudale ook nog eens een botteling uit First Fill Sherry vaten, in dit geval betreft het een selectie van First Fill Oloroso Sherry Hogsheads. Na, waarschijnlijk, Glenfarclas, Linkwood en Dailuaine is Glen Elgin de vierde Speyside distillery die vertegenwoordigd is in deze serie.

Traditioneel zijn de Laudale bottelingen maar in een beperkte oplage beschikbaar. In dit geval werden 1446 flessen gevuld met een ABV van 46%. Om er zeker van te zijn dat ik een fles kon bemachtigen liet ik er bij bij The Old Pipe een apart zetten. Zo werd deze Glen Elgin na de Linkwood van batch 2 de tweede Laudale in mijn collectie.

  • Neus: Fruitig en licht kruidig. Duidelijke sherry invloed met gedroogd fruit als dadels en pruimen. Chocolade en wat notige tonen. Hazelnoot, Nutella achtig.
  • Smaak: Een kaneelachtige kruidigheid. Vrij zacht en romig in de mond. Ook hier weer heel duidelijk de sherry invloed met ook nu weer gedroogd fruit en hazelnootpasta. De vaten overstemmen wel duidelijk de distillery.
  • Afdronk: Medium lengte waarin met name de hazelnoot en het gedroogde fruit blijven hangen.

Al met al een prima dram en ik ben zeker blij dat deze in mijn collectie staat. Ik moet wel zeggen dat ik de Linkwood van batch 2 nét wat beter vind. Die kreeg van mij 88 punten mee. Deze Glen Elgin is wat mij betreft een respectabele 86 punten waard zonder een echt heel uitgesproken Glen Elgin te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.