Adelphi Laudale batch 3

door | november 13, 2020

Voordat ik verder ga met de prachtige serie over de Mortlach samples wil ik jullie deze Adelphi botteling natuurlijk ook niet onthouden. Bij de behandeling van de Linkwood van batch 2 had ik het geluk dáár nog een fles van te kunnen kopen. Dat is bij deze Dailuaine helaas niet meer gelukt maar gelukkig had ik van Marc van Grunsven dit mooie sample gekregen.


Dailuaine is dus de distilleerderij waar deze whisky werd geproduceerd. Deze distillery is met een jaarproductie van 3,3 miljoen liter per jaar een “werkpaard” voor de diverse blends van bottelaar Diageo. Als single malt maakt Dailuaine deel uit van de Flora & Fauna serie. Daarnaast is Dailuaine whisky een graag geziene gast bij de onafhankelijke bottelaars en… Ja ja, ook hiervan ligt bij de CasQueteers een aandeel te rijpen dat ooit naar Oss zal komen. Als het goed is zelfs al over een jaar of twee.

Deze whisky werd begin dit jaar gebotteld nadat ie minimaal 12 jaar daarvoor te rijpen werd gelegd in first fill sherry butts. Er werden voor deze Limited Edition slechts 1420 flessen gevuld met een ABV van 46%. Uiteraard op de natuurlijke kleur en zonder koude filtratie.

  • Neus: Gedroogd fruit in de richting van dadels en vijgen. Kruidige tonen en verder een vleugje caramel en pure chocolade. 
  • Smaak: Het eerste dat in me opkomt is een praliné vulling van een bonbon. Iets met amandel en pure chocolade. Ook hier weer een kruidig tintje van het hout.
  • Afdronk: Een prettig lange afdronk met ook hier weer vooral de pure chocolade tinten die de overhand hebben.

Marc, nogmaals dank voor deze mooie samples! De Linkwood is voor mij qua diepgang net iets mooier nog dan deze Dailuaine maar beiden zijn heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *