A.D. Rattray Fettercairn 2006

door | november 9, 2020

Eind 2016 brachten wij een bezoek aan het Whisky Blues Event te Wijchen. Er waren daar zowel Single Malt Whisky’s als Bourbon te proeven. In twee mooie rijen waren deze flessen opgesteld en kon men bij binnenkomst kiezen voor de Whisky’s of de Bourbon. Ik ben voor de Single Malt gegaan en heb daar prachtige Whisky’s mogen proeven. Er was ook de mogelijkheid om een fles aan te schaffen en uiteraard kon ik dat weer eens niet laten.


De fles die met mij mee naar huis ging was een Fettercairn. een fles Gebotteld in 2016 door A. D. Rattray. Ruim 9 jaar heeft dit distillaat gerijpt in een Bourbon Barrel om vervolgens op vat sterkte gebotteld te worden.

Fettercairn 2006
A.D. Rattray

Neus: In het begin aardig wat alcohol, maar na een minuut of 10 is er rust in het glas. Veel hout aroma’s met wat rook, een vleugje kokos en vooral veel appel (groen), tropisch fruit, honing en meloen.

Smaak: Een pittig gevoel in de mond met wat peper, langzaam gaat het over in een wat meer romig gevoel. Eerst appel gevolgd door tropisch fruit met mango, meloen en ergens ook wat bessen en toffee. De hout en rook smaken van het vat komen ook hier weer mooi uitgebalanceerd terug.

Afdronk: En heerlijk lange afdronk met ook weer appel, tropisch fruit en hout. Toffee en een lichte rooksmaak blijven over.

Een krachtige en volle Whisky waarvan ik regelmatig eens een glaasje neem. Aardig in balans, al denk ik wel dat sommigen misschien beter een druppel water kunnen toevoegen om het scherpe randje er wat af te halen. De smaak van appel en meloen komen dan wat meer naar de voorgrond. Heerlijk flesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *