Whiskyfestival Hulst 2021

door | november 4, 2021

Cultureel Centrum Den Dullaert in Hulst was afgelopen zaterdag de place to be voor whiskyliefhebbers uit Zeeland en (verre) omstreken. Daar organiseerde onze whiskyvriend Denny Mac Taggart namelijk zijn allereerste whiskyfestival, Whiskyfestival Hulst. Onze vriend steunde ons al eens met een bezoek aan een van onze proeverijen dus toen wij hoorden dat dit festival eraan zat te komen besloten we er alles aan te doen om het te bezoeken.

Helaas kon Peter wegens familieomstandigheden niet mee dus stapte ik alleen in de auto. De navigatie stuurde me via Antwerpen en laat dat nou weer heel dicht bij de woonplaats van Jonny Coulon zijn. We spreken af dat ik even bij hem langs ga om nog maar een aantal mooie samples uit te wisselen. Even gezellig een uurtje bijkletsen en ondertussen wat prachtig huiswerk verzamelen om binnenkort weer over te schrijven.

Dan is het tijd om door te rijden naar Den Dullaert. Als ik arriveer is het festival reeds geopend en vinden de bezoekers hun weg langs de diverse stands. Ik ben benieuw welke bekenden ik naast Denny nog ga zien, hetzij achter de stands, hetzij onder de bezoekers. Naast Pepijn Wesselman zie ik bij het publiek geen bekenden. Bij de stands is dat uiteraard wel anders.

Met Tony van Rooijen praat ik onder het genot van een glaasje Balvenie over de ontwikkeling van The House of Whisky in Oss. Vervolgens even bij Lisette en Peter, The Dutch Whiskyteers, bijkletsen en een sample scoren van een mooie Littlemill. Bij Bob Wenting even babbelen over de Scotch Malt Whisky Society en ook daar laat ik mijn glaasje twee maal vullen om de whisky vervolgens over te schenken in sampleflesjes. Er moet immers ook nog een flink stuk gereden worden.

Bij de stand van Alex Oger valt mijn oog op mijn geboortejaar 1972. Het staat op het etiket van een door Gordon & MacPhail gebottelde Glen Albyn. Daar moet ik natuurlijk ook een sample van scoren. Terwijl ik mijn bezoek afsluit met de festivalbotteling in het glas bij de stand van Bart Joosten krijg ik het aanbod om het restant van de Glen Albyn aan te schaffen en dat aanbod kan ik niet afslaan.

Helaas bracht de loterij me verder geen prijs maar samples die ik deze dag mocht verzamelen, gecombineerd met de positieve indruk van dit nieuwe festival, maken dat ik met een goed gevoel huiswaarts ga. Natuurlijk niet zonder in België nog even te tanken. Als Nederlander laat je een prijsverschil van €0,50 per liter namelijk niet liggen toch?

Denny, wat mij betreft is festival zeker voor herhaling vatbaar en Alex heeft al beloofd om volgend jaar weer iets uit 1972 mee te brengen voor me…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *