Whiskybase Gathering editie vijf

door | oktober 25, 2022
Whiskybase Gathering editie vijf

Afgelopen weekend was het eindelijk zover! Na een gedwongen pauze in de Corona periode kon Whiskybase Gathering editie vijf dan toch eindelijk plaatsvinden. Ongeveer 1600 whiskyliefhebbers trokken naar De Maassilo in Rotterdam voor, wat ik persoonlijk vind, het leukste whiskyfestival van Nederland. Natuurlijk waren wij ook weer van de partij en ik heb het vermoeden dat we er ook volgend jaar weer zullen zijn.

Zondagochtend, 23 oktober half negen ga ik de deur uit richting station. Om om 11:00u bij de opening van dag twee van het evenement te zijn moeten Peter en de trein van 08:45u hebben. Bij de overstap in Breda hebben we afgesproken met Marc van Grunsven en Ruud van Doorn. Zij staan voor hun debuut op het festival en om alvast (nog meer) in de stemming te komen nuttigen we alvast een glaasje in de trein richting Rotterdam Centraal.

Als een van de eersten bereiken we de Maassilo waar we ook de rest van ons gezelschap voor de dag verwelkomen. Nick, Eunice en Glenn zijn er nog mooi op tijd voordat de deuren voor ons geopend worden. Op naar de mooie drankjes en de gezelligheid die erbij hoort!

Het eerste glaasje is meteen een hele mooie Ben Nevis die we bij onze vrienden van Claxton’s geschonken krijgen. Dat belooft wat voor de rest van de dag en inderdaad, er volgen nog (heel) wat mooie glaasjes. Zo vindt Peter een aantal hele mooie Glenburgie expressies en leg ik me een beetje toe op oude grains en uiteindelijk een paar goed geturfde whisky’s om de dag mee af te sluiten.

De stand van David Stirk is wel een eervolle vermelding waard. We proeven hier een prachtige Littlemill en een dito Longmorn uit zijn Creative Whisky Company archieven. Leuk om deze man eindelijk eens te ontmoeten, zoals het ook leuk was om Adrian Hoose weer te zien. Daarnaast natuurlijk Henri met zijn indrukwekkende tafel, Teun en Bob bij de Maltstock tafel, Norbert met zijn Amerikaanse assortiment, Henk bij de Van Wees stand, Patrick met zij Brachadair assortiment, de CasQueteers, de Trompjes en Addy bij de Whiskybase tafel en dan zal ik er vast nog enkelen vergeten.

Uiteindelijk is het 17:00u als we de Maassilo weer verlaten. Nog even langs de festivalshop want daar staat nog een Benrinnes botteling te wachten. Deze Archives Benrinnes proefde ik bij de Whiskybase stand en ik was meteen weer verkocht. Iets met een favoriete distilleerderij? Nou ja, voor de terugweg in ieder geval een afzakkertje.

Al met al voor herhaling vatbaar? Jazeker, als de datum voor 2023 bekend gemaakt wordt gaan wij zeker weer tickets aanschaffen.

2 gedachten over “Whiskybase Gathering editie vijf

  1. Marc

    Leuk festival, lekker ongedwongen sfeer en prachtige whisky’s op de tafels. Volgend jaar wederom van de partij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *