Weer een jaar voorbij

door | december 31, 2021

De laatste dag van 2021, een jaar dat ook weer voorbij is gevlogen en dan hebben nog niet eens zo heel veel schik gehad zoals we hier in Brabant zeggen. Zoveel viel er immers niet te lachen in het tweede jaar dat het Corona virus rondwaart over de aardkloot. Zo konden de meeste festivals niet doorgaan en konden we slechts één keer een proeverij presenteren. Toch waren er op hobbygebied natuurlijk ook wel zaken die nog best even het vernoemen waard zijn. We sluiten af met een positieve noot.

Het jaar van Peter

Positiviteit is sowieso erg belangrijk in het leven, zeker in deze vreemde tijden. Er was wellicht maar één proeverij die konden doen, maar deze was wel erg leuk om te doen. Een erg enthousiaste groep mensen van jong en oud, beginner of gevorderde, maakte er een geslaagde avond van.

Peter aan het woord bij De Potter

Proeven kan natuurlijk altijd en het liefste doe ik dat met andere liefhebbers en vrienden. Ik heb gelukkig nog zeker een aantal mooie avonden gehad waarbij ik erg leuke ervaringen op heb gedaan.

Dit jaar heb ik ook een aantal nieuwe flessen aangeschaft, maar vooral mijn voorraad uitgedund. De kast stond vrij vol met ‘kliekjes’ van flessen waarvan ik eigenlijk niet wil dat ze leeg raken. Een voordeel van deze opruiming is, dat het weer overzichtelijk is en ik al die mooie whisky’s nog eens kan drinken en zelfs delen. Een echte lijst of top 10 heb ik niet echt, maar wel een aantal mooie dingen geproefd. Dat samen proeven is toch wel echt het mooiste wat er is in deze hobby. Gelukkig heb ik dat genoeg kunnen doen!

Ik wens iedereen een fantastisch nieuwjaar!

Het jaar van Jeroen

Tja, wat zal ik ervan zeggen. Voor mij begon het jaar positief met een positieve PCR test. Gelukkig heb ik slechts milde klachten gehad en is mijn gezin verder buiten schot gebleven. Waar ik me alleen een beetje zorgen om gemaakt heb in die periode was het verlies van mijn reukvermogen en smaak. Ook dat kwam gelukkig vrij snel weer op gang. Zeg nou zelf, in een hobby als deze zijn dat toch belangrijke zintuigen.

2021 was voor mij verder weer een jaar met heel veel uitwisseling van samples. Het delen van en het op die manier proeven van veel verschillende whisky’s is echt een grote meerwaarde in mijn beleving van de hobby. Uiteindelijk brachten enkele van deze ruilacties me ook tot nieuwe aankopen en zelfs tot een lidmaatschap van de Scotch Malt Whisky Society.

Nieuw in de kast bij Jeroen

Gelukkig mocht ik ook nog een dagje naar Hulst om het daar, voor de eerste keer, georganiseerde whiskyfestival te bezoeken. Even bijkletsen met een paar oude bekenden waaronder natuurlijk, vriend van WhiskyOss én organisator van het festival, Denny Mac Taggart. Daarnaast tikte ik daar nog een prachtig sample van een geboortejaarwhisky op de kop dat later in 2022 genuttigd gaat worden, op mijn 50ste verjaardag.

2022 gaan we starten met een weekje rust, voor onszelf en voor jullie als lezer… Maar niet voordat ook ik jullie allemaal een zeer fijne jaarwisseling toe ga wensen. Geniet met je naasten en een heerlijk glaasje.

Blijf veilig, blijf gezond en blijf vooral vriendelijk tegen elkaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.