The Singleton of Dufftown 17yo, Special Releases 2020

door | december 28, 2020

Op de valreep van 2020 kreeg ik de kans één van de bottelingen van de Special Releases 2020 van Diageo te proeven. Whiskymaatje Walter kreeg deze fles laatst voor zijn verjaardag en zette een sample voor me apart.


De Dufftown distillery produceert voornamelijk voor de blends van Diageo. Daarnaast komen de standaard Singleton voor de Europese markt voornamelijk van deze distilleerderij en zo af en toe zie je wat onafhankelijke bottelingen op de markt verschijnen.

Foto Whiskybase

De “normale” Singleton of Dufftown is een 12yo versie op een sterkte van 40%. In het geval van de Special Release 2020 is een 17yo versie gebotteld op een gecombineerde vatsterkte van 55,1%. Voor de rijping werd gebruik gemaakt van Refill American Oak Hogsheads.

  • Neus: Honing, citrus en een licht kruidig randje. Niet heel uitgesproken.
  • Smaak: Kruidige start met een pepertje. Citrusfruit, geraspte schil van grapefruit en een licht zoetje van honing.
  • Afdronk: Mediumlengte. Een zoetje en een bitter randje wisselen elkaar hierin af.

Ik vind deze whisky niet zo speciaal als ik van een Special Release zou verwachten… Een score van 84 punten is wat mij betreft het hoogst haalbare. Desalniettemin dank ik Walter voor het beschikbaar stellen van dit sample.

2 gedachten over “The Singleton of Dufftown 17yo, Special Releases 2020

    1. Jeroen van Gaalen Bericht auteur

      Het is natuurlijk mijn beleving die ik hier benoem maar inderdaad, het geeft een beeld. Misschien kun je er ook ergens een sample van bemachtigen om even te kunnen proberen voordat je een beslissing neemt? En anders kun je je geld ook heel goed aan andere mooie flessen uitgeven 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.