The Glenlivet 12yo Illicit Still

door | mei 27, 2021

Toen ik een aantal weken geleden met Marc op pad ging richting Dramtime en Bij Thijs werden er uiteraard ook enkele samples uitgewisseld. Marc bracht voor mij een sample mee van een whisky die hem positief had verrast en nu ga ik het betreffende sample maar eens proberen. The Glenlivet 12yo Illicit Still is niet een fles waar ik normaal gesproken snel voor zou gaan maar ik laat me graag verrassen.

De Illicit Still versie van de 12yo Glenlivet is een eerbetoon aan vervlogen tijden. Het is een whisky van nu die de uitstraling van vroeger moet hebben. Voor de rijping zijn verschillende vattypen gebruikt. Mogelijk is er wel bijgekleurd maar er is niet koud gefilterd. Het alcoholpercentage van deze whisky heeft men op 48% gebracht en dat is wel een mooi gehalte voor een whisky als deze.

Foto Whiskybase.com
  • Neus: Kruidig met nootmuskaat en kaneel. Fruittonen van kers en sinaasappel en zoet van melkchocolade en caramel. Er is ook een hint van gedroogd fruit.
  • Smaak: Verrassend met een mooie kruidigheid van het hout. Er is ook hier weer caramel en tonen van fruit maar minder uitgesproken dan in de neus.
  • Afdronk: Een mooie lengte met een afwisseling van de hiervoor genoemde aroma’s.

Zeker niet verkeerd en voor een prijs die ergens rond de €45,00 ligt is dit zeker een interessante fles. Leuk om geproefd te hebben en van mij krijgt deze whisky een score van 86 punten mee.

Een gedachte over “The Glenlivet 12yo Illicit Still

  1. Marc van Grunsven

    Mooi dat deze je bevallen is Jeroen. Zoals je al aangeeft vind ik deze dram verrassend aangenaam. Leuk om ook eens een whisky tegen een “normale” prijs te kopen en naar wat ik vanuit mijn omgeving meekrijg, zijn er meerderen die ‘m kunnen waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.