Terug naar de basis, deel 4: Ballantine’s Finest

door | december 23, 2020

Het is alweer een tijdje terug dat we bezig waren met een reeks Whisky’s die ons terug brengen naar de basis. Tijd om de draad daar weer eens op te pakken en te beginnen met een Ballantine’s Finest.


Een Ballantine’s is niet iets wat ik snel zou nemen, al heb ik deze in het verleden wel al meerdere malen in het glas gehad. Het is voor de meeste liefhebbers niet iets wat je standaard in je kast hebt staan. Ook als er in een bar wat te krijgen is zal de keuze voor mij niet snel op deze blend vallen. Is dit terecht dat ik deze niet in mijn kast heb staan? We gaan het proeven!

Ballantine’s Finest

  • Neus: Allereerst komt er een veelbelovende bom van aroma’s uit mijn glas. Karamel, honing, appel (Golden Deliciuos), vanille en een granig aroma. Veel belovend dus, maar al snel zijn de meest interessante geuren verdwenen en blijft er alleen wat graan over.
  • Smaak: Beetje waterig, appel, honing, karamel, vanille en wat hout.
  • Afdronk: Een korte afdronk met wat zoet van de appelsmaak en een beetje een bittere smaak van hout dat achterblijft.

Er is eigenlijk niets mis met deze blend en zeker niet voor hetgeen wat je kunt verwachten voor deze prijs. Toch denk ik dat er betere blends in deze prijscategorie te krijgen zijn. Wel leuk om eens onder de loep te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.