Terug naar de basis, deel 2; Chivas Regal 12yo

door | november 13, 2020

Een serie is pas een serie als er minimaal twee delen gemaakt zijn toch? Een vervolgstapje dus in de verkenning van de basiswhisky’s die we allemaal kennen. In ieder geval van naam en wellicht uit ervaring uit de tijd dat je begon met het drinken van whisky. Dit miniatuurflesje kreeg ik ook weer ooit van iemand bij een verjaardagsfeestje en ik kwam er eigenlijk nooit aan toe er eens voor te gaan zitten. Met deze serie doe ik dat dus wél en krijgt de Chivas Regal 12yo de aandacht die hij verdient.


Tijdens onze eerste Schotlandreis in 2014 passeerden we de magazijnen van de Chivas Brothers. Dat zag er indrukwekkend uit hoor. Zou me wel wat lijken om ook daar eens rond te lopen om te kijken wat er allemaal voor moois ligt te wachten om geblend en gebotteld te worden. Wie weet is dat iets voor een volgend reisje…

Ondertussen maar eens aan de slag met het miniatuurflesje van dienst. De whisky is gebotteld op een alcoholpercentage van 40% en zal zeer waarschijnlijk bijgekleurd en koud gefilterd zijn. Een whisky die ik normaal gesproken niet zal aanschaffen maar zoals gezegd heb ik dit flesje ooit gekregen. Het moest alleen nog geproefd worden.

  • Neus: Zoete moutsuikers met honing en wat fruittinten. Met name sinaasappel en meloen lijken hier boven te komen
  • Smaak: Vrij zacht in de mond. Een verwarmend mondgevoel met een vleugje kruidigheid. De zoete tonen van de neus komen ook hier weer boven.
  • Afdronk: Valt me niks tegen. Ook hier zijn het weer de zoete fruittonen die overeind blijven.

Ook deze heeft niet veel diepgang maar als iemand me op een feestje een glaasje aan zou bieden, zou ik hem niet weigeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.