Terug naar de basis deel 5: The Glenlivet Master Distiller’s reserve.

door | januari 13, 2021

In een serie van ‘Terug naar de basis’, behandelen we Whisky’s die Jeroen en ik vaak niet in onze kast hebben staan. Het zijn vaak de wat goedkopere blends of een instapper van een distilleerderij. Deze keer is er wel een single malt aan de beurt. The Glenlivet.


Dit miniatuurtje stond al een tijdje bij Jeroen in de kast en is afkomstig van een vliegreis vanuit de Verenigde Staten terug naar Europa. Uit de tijd dat er nog gereisd mocht worden en de situatie in de VS nog enigszins normaal was.

Het gaat hier dus om een botteling genaamd ‘ The master distiller’s reserve’ en volgens de code zou deze gebotteld zijn in 2015. Een miniatuur van 50 ml en een alcoholpercentage van 40%.

  • Neus: Het duurt even voor er wat aroma’s vrij komen. Fruitig, appel, sinaasappel en de schil daarvan, karamel.
  • Smaak: Waterig, wat appel, vanille en karamel. Een klein vleugje cacao en peper.
  • Afdronk: Niet erg lang maar hier komen er wel wat kruiden bij de verder licht fruitige smaak.

Het is een wat simpele Whisky die wat vlak blijft zonder verdere verrassingen. Ik denk dat dit een leuke single malt is voor een echte beginner, niet complex en makkelijk te drinken.

2 gedachten over “Terug naar de basis deel 5: The Glenlivet Master Distiller’s reserve.

    1. Jeroen van Gaalen

      Absoluut. We hebben door de jaren heen al zoveel moois kunnen proeven maar we zijn toch allemaal gestart met de “gewone varianten”. Dan is het zeker leuk om die af en toe ook weer eens te proberen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *