Souvenirs uit London

door | mei 9, 2023
Souvenirs uit London

Afgelopen meivakantie was ik met mijn gezin in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Gelukkig zijn we een paar dagen voor de kroning van Charles III weer vertrokken en hebben we toch nog voldoende kunnen zien van de stad. Wie mij een beetje kent weet dat ik vooraf altijd wel wat huiswerk doe en het zal jullie dan ook niet verbazen dat er ook wat mooie souvenirs uit London zijn meegekomen naar Oss.

Na enkele dagen met het hele gezin de stad te doorkruisen was het een dag voor vertrek toch echt tijd om even zelf op pad te gaan. De uitgestippelde route begon met een ritje met de Underground naar Baker Street Station. In de straat achter Baker Street bevindt zich namelijk de eerste stop van mijn route door London.

De Cadenhead shop in Chiltern Street bezocht ik 6,5 jaar geleden al eens. Toen een heel leuk bezoek met een paar hele mooie souvenirs en ook nu zou er iets moeten staan dat ik graag zou willen hebben. En jawel, ik verliet de zaak met de gewenste fles, een Benrinnes 16yo uit de Spring 2023 Release. Binnenkort meer over de inhoud van de fles.

De winkel was een stuk minder gevuld dan hoe ik het me herinnerde van het vorige bezoek. Het oude personeel was er ook niet meer maar de persoon die me nu te woord stond deed prima zijn werk. De sfeer was gewoon wat minder dan voorheen. Net zoals dat met veel rond Cadenhead tegenwoordig het geval is…

Met de eerste fles in de tas vervolgde ik mijn wandeling door rijk versierde straten naar de volgende, ook zeer gerenommeerde, whiskywinkel. Berry Bros & Rudd is net als Cadenhead’s een zaak die ik al eerder bezocht had en ook hier is veel veranderd. Ik voelde me er niet echt prettig bij en het assortiment was ook niet zo bijzonder dat ik er iets van aan wilde schaffen. Na een minuut of tien rondkijken trok ik de deur achter me dicht, op naar het laatste adres van de dag.

Na weer een goed half uur wandelen, mezelf verbazend over de uitbundige versieringen voor de kroning, arriveerde ik bij Milroys of Soho. Deze winkel is niet alleen een winkel maar ook een whiskybar en dat is een prettige bijkomstigheid. Er kan dus gewoon geproefd worden! Er hangt wat dat betreft ook echt een hybride sfeer in de zaak. Gezelligheid én zakelijkheid waarbij de gezelligheid de overhand heeft.

Ik kijk rustig op de schappen en kies een paar whisky’s uit die ik wel zou willen proberen. Na een paar mooie nipjes neem ik een weloverwogen besluit om een speciaal voor de winkel geselecteerde whisky aan te schaffen. Het is een 9 jaar oude Mortlach en ook daarover binnenkort uiteraard meer.

Met een goed gevulde tas laat ik de rest van het gezin weten dat mijn missie geslaagd is en ontmoeten elkaar weer in een pub om daarvandaan nog even van de stad te genieten. Het was weer een mooi trip naar het Verenigd Koninkrijk en van de souvenirs zal ik nog lang gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *