Souvenir 2019

door | november 13, 2020

Ik ben alweer even terug van mijn zomer vakantie en het ‘gewone’ leven is weer in volle gang. Zoals ieder jaar gaan we met het gezin ook altijd even weg om te relaxen op een camping. Dit jaar was de bestemming vrij dicht bij huis, de Belgische Ardennen. Wat ik ook ieder jaar weer probeer, is om een Whisky in de buurt van mijn bestemming te kopen. Daar kan ik dan op de camping van genieten en daarna gaat deze dan mee naar huis als souvenir.


Het souvenir van dit jaar is weer eens heel wat anders. Een Single grain van Belgische bodem Lambertus genaamd. Lambertus nr 4 is een single cask grain whisky zonder leeftijdsaanduiding en wordt zorgvuldig geproduceerd door ‘Distillerie Radermacher S A’ . Voor mij is deze distilleerderij volledig onbekend en was het dus ook een verrassing wat ik in mijn glas had. Op de camping heb ik eigenlijk niet eens mijn best gedaan om deze whisky echt te ervaren, dus dan ga ik er nu maar eens goed voor zitten.

Lambertus

Belgian Single Grain Whisky Single Cask.

Gerijpt op een Frans eiken vat uit de Calvados regio.
Gebotteld met een alcohol percentage van 48,4%.
Niet koud gefilterd.

Neus: Kruidig, noten, zoethout en sinaasappel. Het lijkt erop dat er rogge gebruikt is.
Smaak: Zacht, kruidig, hout, tabak, sinaasappel, appel en honing.
Afdronk: Niet heel lang, veel hout met een pepertje en zoethout.

Deze waarschijnlijk vrij jonge grain valt me eigenlijk niet tegen. Hij heeft wel wat tijd nodig om wat rustiger te worden, maar dan komen er wel wat mooie aroma’s vrij. Ook in de smaak is het een prettige whisky, al denk ik wel dat een wat langere tijd op vat misschien wat betere smaak en afdronk zal geven. Het is geen topper, maar dat had ik ook zeker niet verwacht. Als ik er dan eens een beoordeling aan geef kom ik uit op 78 punten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.