Souvenir 2021

door | september 26, 2021

De voor iedereen bekende oorzaak, zorgde ervoor dat ik dit jaar mijn vakantie maar eens in Nederland zou gaan doorbrengen. Een weekje in zuid Limburg met het gezin voelt toch een beetje alsof je ergens in Frankrijk bent. In ons eigen kikkerlandje op vakantie betekend ook dat mijn souvenir dit jaar gewoon uit Nederland komt.

Als je in het zuiden van Limburg bent is een bezoek Maastricht altijd een erg fijne bezigheid. Een prachtige stad met mooie gebouwen en heel veel winkels. Maar er is natuurlijk één winkel in het bijzonder waar ik per se een bezoek wil brengen, Drankenshop Bams! Want Maastricht en whisky is afgekort “Bams”.

Foto: Drankenshop Bams

In de ochtend al bevinden we ons in de buurt van het gezellige winkeltje en als de dames een winkel in gaan waar ik me een stuk minder op mijn gemak voel, vlucht ik snel naar binnen. Na een korte begroeting en een snelle blik over de schappen beloof ik later die dag terug te komen om er wat meer tijd door te brengen en om op zoek te gaan naar een leuke souvenir.

Later die dag ben ik alleen in de winkel en wordt ik erg welkom ontvangen door Jos en Martijn. Het was erg gezellig en ik krijg tijdens mijn zoektocht het één en ander te proeven. Het aanbod is enorm! Van de standaard distillery bottelingen tot de meest uiteenlopende onafhankelijke etiketten staan op de plank. De whisky’s die ik te proeven krijg hielpen me uiteindelijk ook nog eens bij het maken van mijn keuze. Sterker nog, ik nam een fles meer mee dan dat eigenlijk mijn bedoeling was.

Net als ik, is Jos ook een liefhebber van een goede single grain en na het proeven van een Cameronbridge gebotteld door Douglas McGibbon onder het label ‘Clan Denny’, was dit de fles die ik mee naar huis zou gaan nemen. Toch bleef er steeds iets aan mij knagen, namelijk de eerste whisky die ik mocht proeven. Deze jonge Glendullan van James Eadie was mij zo goed bevallen dat ik besloot deze ook maar in te laten pakken. Het was vakantie en dan mag dat.

Het was een top bezoek, want niet alleen de leuke gesprekken en het proeven waren aangenaam, de Whisky’s die ik mee naar Oss nam, zijn nog steeds erg fijn. Deze zal ik eens goed onder de loep nemen en mijn bevindingen op deze pagina delen.

Jos en Martijn, bedankt voor de gastvrijheid en zeker tot een volgende keer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.