Samples voor mezelf

door | februari 11, 2021

Ik moet heel eerlijk zijn en meteen even melden dat onderstaande absoluut niet mijn eigen idee was. Al moet ik zeggen dat ik al eerder samples van bijzondere flessen weggezet heb voor later. Het idee en de werkwijze die Marc van Grunsven me vertelde, zette ook mij weer aan me hier eens in te verdiepen.

Toen Peter en ik vervolgens de keuze maakten om een paar hele mooi flessen Adelphi Glen Garioch te kopen was dat voor mij het moment om even door te pakken.

Ik besloot wat verschillende formaten sampleflessen aan te schaffen. De prachtig vormgegeven 35cl flessen die we gebruikten om de Adelphi’s te verdelen hebben jullie al kunnen zien in de blog van Peter. Daarnaast schafte ik ook wat 10cl en 20cl “heupflacons” aan om wat mee te hobbyen.

Dan is het nog zaak om er natuurlijk iets aantrekkelijks van te maken voor in de kast. Een mooi label, het liefst het origineel natuurlijk, is uiteraard wel zo netjes. Daar had Marc de tip voor om de originelen los te stoken met kokend water.

Let op met kokend water in een glazen fles!

Door de fles te vullen met kokend water, tot net boven het label, wordt de lijm van het etiket warm en laat los. Overigens is dat ook weer niet bij alle bottelaars zo maar bij veel flessen lukt het wel.

Zo zie je dat de Claxton’s etiketten wel makkelijk loskomen van de flessen maar wel veel te groot zijn voor de 10cl en 20cl flessen. Van de Glen Elgin van The Creative Whisky Company kwam het etiket helaas niet los en voor de oplettende kijker, de etiketten van The Ultimate Benrinnes en de Maltman Benrinnes zijn de labels op maat geknipt.

Het resultaat? Ruimte in de kast en lekkers voor later zonder dat er teveel zuurstof bij komt. Een gedeelte van die ruimte wordt binnenkort weer opgevuld met een 35cl flesje Linkwood die ik samen met Marc heb aangeschaft. Een mooie aanvulling op de hobby weer!

2 gedachten over “Samples voor mezelf

  1. Marc van Grunsven

    Wat een prachtige hobby hebben we toch. Zo weten we altijd wel weer wat te verzinnen en elkaar te inspireren als liefhebbers van het ‘levenswater’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *