Op bezoek bij de Muifel brouwerij

door | oktober 7, 2021

Ik leerde Martin Ostendorf ooit kennen als chemicus bij het bedrijf waar ik nog steeds voor werk. Bij een van de opleidingen die ik in mijn carrière volgde was hij degene die de uitleg over de achtergronden van de verschillende chemische processen kwam geven. Het enthousiasme waar hij dat mee deed sloeg later over in een passie voor het zelf brouwen van bier en dat zorgde er uiteindelijk voor dat Martin nu zijn eigen bierbrouwerij kan bestieren. Inmiddels is de Muifel brouwerij een begrip in Oss, in Noord Brabant en zelfs ook de rest van Nederland.

De brouwerij staat bekend om een groot scala aan speciale biersoorten. Van een “gewoon” blond bier tot aan prijswinnende bokbieren. Van trappistbieren tot zeer hoppige IPA’s, Muifel maakt het. Voor Oss maakte de brouwerij eveneens een heel speciaal bier, de Messentrekker… Voor de mensen die de geschiedenis van Oss niet kennen, dit was vroeger een “scheldnaam” voor de Ossenaar.

Afgelopen zaterdag opende de brouwerij haar deuren zodat de liefhebbers er tijdens de open dag konden komen kijken naar het bedrijf. Natuurlijk kon daarbij ook geproefd worden uit het rijke portfolio aan speciaalbieren. Reden voor ons om eens een uitstapje te maken naar de wereld van bier (en dan niet de gewone pilseners…)

Natuurlijk proberen we dan ook een link te vinden met de whiskyhobby en Martin neemt ons even mee zijn magazijn in. Daar staan twee oude whiskyvaten (Bunnahabhain en Tomintoul) te wachten tot zij met een geschikte biersoort gevuld gaan worden en er weer een nieuwe houtgerijpte (en zeer gelimiteerde) oplage uitgebracht kan gaan worden.

Martin, bedankt voor je gastvrijheid én je prachtige bieren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *