Ondertussen in Oss, deel 3

door | februari 20, 2022

Het is alweer even geleden en dus is het tijd voor een update over wat er in Hotel De Naaldhof in Oss allemaal gaande is op het gebied van whisky. Het in aanbouw zijnde House of Whisky nadert zijn voltooiing en bijna de gehele collectie van eigenaar Bob Vink heeft er al een mooi plaatsje gekregen. Terwijl de laatste puntjes op de i gezet worden, mocht ik er alvast weer even komen kijken.

Natuurlijk heb ik in de afgelopen periode al vaker de voormalige fitnesszaal van het hotel bezocht en ik heb dus een mooi beeld van hoe ontwikkeling van deze unieke whiskyruimte gegaan is. Toch moet ik toegeven dat ik zeer onder de indruk was van het geheel toen ik zag dat de vitrinekasten al (bijna) compleet waren ingericht en nagenoeg alle bouwmaterialen hadden plaatsgemaakt voor luxe meubilair. Een ruimte waar menig vergadering, teamuitje of speciaal besproken whiskyfeestje plaats zal gaan vinden.

Work in Progress

Een entree met een authentieke kleine still en een compleet met de hand nagebouwde spiritsafe brengt de gasten direct in distillerysfeer. De vergaderruimte is aangekleed met een originele kleine still van de Glenfiddich distilleerderij, een prachtig gas-in-lood voorstelling van het whiskyproces en natuurlijk een substantieel gedeelte van de verzameling van de eigenaar. Een prachtige bar en een zitje met Chesterfield meubels maakt deze ruimte af maar er is meer…

Door deuren die doen denken aan die van een Schots warehouse is de aanblik van Glenfiddich en The Balvenie whiskyvaten zichtbaar. Ze dwingen de bezoeker in een looprichting langs het exclusievere deel van de verzameling. Een mix van oude whiskyflessen maar ook nieuwere flessen gevuld met juist zeer oude whisky sieren hier de vitrines. Het geheel heeft een uitstraling die doet denken aan de Whisky Experience in Edinburgh.

Bijna klaar!

Oss krijgt hiermee een whiskyervaring die voor Nederlandse begrippen écht uniek is. Schots, Iers, Nederlands, Amerikaans, er is whisky uit alle windstreken te vinden. Of het nou officiële bottelingen zijn of single cask bottelingen van onafhankelijke bottelaars. Een prachtig inkijkje in wat ruim 25 jaar verzamelen je kan brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.