Ondertussen in Oss, deel 2

door | september 3, 2021


In november van het afgelopen jaar publiceerden we al een artikel over de ontwikkeling van een mooi stuk whiskybeleving in Oss. Hoteleigenaar Bob Vink is druk doende om zijn persoonlijke, zeer uitgebreide, whiskyverzameling een mooie bestemming te geven. Het is de bedoeling dat er een complete whiskybeleving aangeboden gaat worden waarbij het zelfs mogelijk gaat worden te overnachten in speciaal aangeklede whiskykamers. Het “House of Whisky” in Hotel De Naaldhof krijgt inmiddels echt vorm en wij mogen alvast een kleine update laten zien.

Zoals in het artikel van afgelopen jaar beloofd werd volgt WhiskyOss de ontwikkelingen op de voet. Om de paar weken plan ik, samen met mijn zoon Bram van Gaalen, een bezoekje aan het hotel om de veranderingen vast te leggen in beeldmateriaal. Uiteindelijk zal dit resulteren in een mooie voorstelling van de timeline van de verbouwing.

Het House of Whisky begint echt steeds meer te worden wat de naam belooft. De aankleding ademt een echte whiskysfeer uit met prachtig (handgemaakt) koperwerk, originele whiskyvaten die vanuit Schotland zijn overgekomen en er staat zelfs een oude kleine still die ooit dienst heeft gedaan bij de Glenfiddich distillery. Een andere eyecatcher is het productieproces van whisky dat is uitgebeeld in prachtige glas-in-lood ramen.

Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om de stellages en het meubilair op te stellen en de laatste hand te leggen aan de verdere aankleding. Nog even geduld dus voordat de collectie daadwerkelijk gaat verhuizen naar de vitrines en het Osse “House of Whisky” haar deuren kan openstellen voor het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *