La Maison Du Whisky

door | september 22, 2022

Afgelopen maandag kwam er een einde aan de periode dat een 4 het eerste getal in mijn leeftijd was. Abraham Jeroen dus en dat moest op een of andere manier gevierd worden. Met het gezin van mijn maatje, die op dezelfde dag 51 geworden zou zijn, en mijn eigen gezin verbleven we daarom een aantal dagen in Parijs. Eigenlijk was London de bestemming maar daar was inmiddels iets anders aan de hand en in plaats van de Cadenhead Shop werd het dus een bezoek aan La Maison Du Whisky.

Ik hou er wel van om bijzondere whiskyzaken te bezoeken en daar dan een speciaal flesje aan te schaffen. Ik had wel ooit gelezen over LMDW maar wist niet precies hoe en waar maar toen we de bestemming van ons weekendje weg moesten verzetten vanwege het overlijden van The Queen ben ik uiteraard meteen op onderzoek uitgegaan. Een paar straatjes achter Place de la Concorde, daar moest het zijn en samen met mijn zoon Bram maakte ik de wandeling vanaf ons verblijf naar dit nieuwe avontuur.

Aangekomen in de winkel valt direct een aantal Gordon & MacPhail flessen op met behoorlijke leeftijden. Het begin is goed! We vragen of we eerst even mogen rondkijken en dalen af naar de kelder waar zich in twee kleine ruimtes een waar whiskymuseum bevindt. Hier staan nog wel wat flessen waar menig verzamelaar een bod op zou willen uitbrengen waaronder ook een paar mooie whisky’s uit 1972. Voor mij mooi om te zien maar ver buiten budget én bij mij gaan de flessen uiteindelijk gewoon open…

Prachtig maar ver buiten budget

Terug dus naar het verkoopgedeelte van de winkel, op zoek naar een mooi verjaardagscadeautje voor mezelf. Een deel daarvan had ik via de website al gevonden. Een doosje Copita whiskyglazen zou zeker mee naar Oss gaan. Eerder dit jaar waren we in Schotland en daar waren ze niet te vinden. Nu wel en dus sloeg ik die slag alvast. Door naar de whisky want daar kwam ik uiteindelijk voor.

Een “panorama” overzicht van de winkel

Naast een behoorlijk aantal officiële bottelingen staan er ook veel flessen van onafhankelijk bottelaars als Signatory Vintage, Douglas Laing en Gordon & MacPhail. Daartussenin staat een aantal flessen met labels die gebaseerd zijn op kunstwerken. Het blijkt de Artist Collective serie van La Maison Du Whisky te zijn. De shop is dus ook actief als bottelaar en daarmee is mijn zoekgebied voor een nieuwe fles meteen een heel stuk verkleind, zeker als er dan ook nog twee bottelingen van Benrinnes bij staan.

Ik besluit de oudste van de twee aan te schaffen. Een 22yo Benrinnes die in 1996 werd gedistilleerd en in 2019 werd gebotteld. Binnenkort gaat deze fles zeker open en zal ik daar mijn notities over publiceren. Voor nu is het vooral mooi dat ik weer een mooie slijterij aan mijn bezoekjes heb kunnen toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *