Glenglassaugh 1978 Rare Cask Release

door | november 9, 2020
Untitled

Aan alles komt een keer een einde. Zo kwam er na een aantal hele mooie flessen ook een afscheid van het Online Whisky Collectief. De laatste fles waar ik nog wél aan mee heb gedaan was naar mijn idee een zeer speciale en niet alleen omdat het voor mij de laatste was.


Het betreft een fles van een distillery waar Peter en ik mooie herinneringen aam hebben. Tijdens onze eerste Schotlandreis was de Glenglassaugh distillery namelijk één van de locaties die wij bezochten. We proefden er in 2014 een paar van de nieuwe expressies naar kregen ook hele mooie oude bottelingen te proeven. Onze aandacht was daarmee wel gewekt en nu kreeg ik met het OWC dus weer de kans zo’n oude Glenglassaugh te proeven. Het mag duidelijk zijn waarom ik dus best wilde wachten op deze fles.

Deze whisky werd in 1978 gedistilleerd en werd te rijpen gelegd in een port hogshead. In januari 2015 werd de whisky na 36 jaar rijping gebotteld voor Anam na h-Alba, voor de Duitse markt. Vatnummer 1118/11 leverde nog 310 flessen op met een alcoholpercentage van 41,9%. Ik ben zeer benieuwd!

  • Neus: Frisse fruittinten. Citrusvruchten als limoen en grapefruit maar ook een vleugje appel.
  • Smaak: Zacht, olieachtig mondgevoel. Ook hier weer fruittinten. Citrusvruchten, appel en iets van bessen. Een licht drogende sensatie. Bosvruchtenthee.
  • Afdronk: Zacht, de smaak van bosvruchtenthee blijft hangen. Er lijkt hier ook een vleugje melkchocolade op te komen. Bijzonder. 

Dit was met recht een heel mooi sample.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *