Glen Garioch 15yo Sherry Cask Matured

door | april 11, 2021

Ik koop niet vaak (meer) via de goedkope aanbieders op internet maar heel soms komt er iets voorbij dat ik niet kan laten staan. Ik zal ook niet snel een fles kopen die ik al ooit in mijn collectie gehad heb. Nu mocht ik van mezelf een keer zondigen tegen beide “regels”. Een Glen Garioch 15yo Sherry Cask Matured voor slechts €59,95… Weet je wat doe er maar 5, dan hebben vier vrienden er ook wat aan.

Ik had deze dus al ooit in mijn collectie maar gek genoeg heb ik er nooit iets over geschreven. Ik had er ook op Whiskybase nog geen score aan gegeven maar ik wist wél dat deze me destijds goed was bevallen. En zeg nou zelf, voor die prijs…

Nou heb ik deze fles een maand of twee eerder gekocht dan de twee Adelphi’s die ik samen met Peter kocht. Een feest van herkenning maar nog steeds geen notities. Wat me nu vooral is opgevallen is dat het soort vaten dat voor deze officiële botteling erg lijkt op de Adelphi Selection. De smaakprofielen komen ontzettend overeen.

Deze botteling is van 2019 maar ook in 2017 is er een versie uitgebracht. Voor deze bottelingen is gebruik gemaakt van Oloroso Sherry vaten waar de whisky minimaal 15 jaar in heeft mogen rijpen. In beide gevallen is het alcoholpercentage uitgekomen op 53,7% dus ik vraag me af of het daadwerkelijk de sterkte van de batch is of dat bij de nieuwere versie gekozen is voor continuïteit ten opzichte van de eerste botteling. Er is in ieder geval niet bijgekleurd of koud gefilterd.

  • Neus: Gedroogd fruit, pruimen, dadels en rozijnen. Pure chocolade, sinaasappelschil en een kruidig randje van kruidnagel en nootmuskaat.
  • Smaak: Lekker pittig maar niet te heftig. De kruidige tonen komen in het begin naar voren, gevolgd door zoete tonen van het gedroogde fruit en een bittertje van pure chocolade en wat geraspte sinaasappel.
  • Afdronk: Een heerlijk lange afdronk waarin alle aroma’s uit geur en smaak terug komen.

Dit is een officiële botteling die wat mij betreft dezelfde score krijgt als het tweede Adelphi vat dat we eerder proefden. Een prachtige botteling die de score van 88 punten voor mij zeker waard is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *