Een rondje slijterijen bezoeken met Marc

door | november 13, 2020

Eigenlijk zouden we in maart naar Campbeltown gaan. Dat werd verzet naar oktober maar inmiddels is ook dat verzet naar komend jaar maart. Dan maar een leuke dag plannen in ons eigen landje al viel dat nog niet helemaal mee vanwege verschillende Coronamaatregelen. Het plan was om af te reizen naar de provincie Groningen maar uiteindelijk werd het rit naar het westen van het land en niet zonder resultaat.


Afgelopen zaterdag stond Marc van Grunsven om half negen voor mijn deur. Na twee koppen koffie en het uitwisselen van samples stapten we de auto in. De navigatie werd ingesteld op adressen in Houten, Rijswijk en Loosduinen. De meesten zullen nu al weten welke slijters daar bij horen…

Het eerste adres is dus Dramshop Vinabc in Houten. We arriveren om 10.20uur en we worden enthousiast welkom geheten door Cor de Boer. Na een lekker bakje koffie en een gezellig gesprek over de hobby mag er hier ook “gewoon” wat lekkers geproefd worden. Ik had een lijstje gemaakt van flessen die in aanmerking zouden kunnen komen. Ook Marc heeft wat voorkeuren in zijn hoofd maar die ene fles die hij juist bij Dramshop hoopte te vinden stond er niet meer. Uiteindelijk vind ik hier een 8yo Glenallachie van Cooper’s Choice. Mooi geprijsd en nadat ik deze kon proberen was mijn keuze snel gemaakt. Hij stond niet op mijn lijstje maar ik ben er blij mee. We verlaten de winkel en lunchen meteen maar even op het gezellige plein in Houten.

De tweede winkel op de route is Passie voor Whisky in Rijswijk. Stefan van der Boog is op de hoogte dat we komen en ook hier worden we dus hartelijk ontvangen met een fijn glaasje om te proeven. Stefan schenkt daarvoor de nieuwe Glendronach botteling van Hart Brothers in die speciaal voor Nederland is gebotteld. Een smakelijk glaasje maar eerlijk gezegd hadden we er meer van gehoopt. Deze fles stond eigenlijk wel op mijn lijstje maar ik laat hem toch maar staan. Marc en ik kijken verder en ondertussen laat Stefan ons nog even een hele mooie Armagnac proeven die speciaal voor zijn winkel werd gebotteld. Een hele mooie botteling hoor, maar ja, we komen voor de whisky natuurlijk. Ik koop hier de laatste fles van (alweer) een Glenallachie die gebotteld werd door Signatory Vintage. Marc gaat voor de nieuwe Chaos die gebotteld werd door North Star Spirits. Deze Glenallachie stond op mijn lijstje en Marc wilde graag iets van Caol Ila en dat schijnt in de Chaos terug te komen.

Er is nog tijd over en aangezien Van Zuylen in Loosduinen op nog geen kwartier afstand ligt van Passie voor Whisky rijden we ook daar nog even langs. Ik ben inmiddels wel door mijn whiskybudget heen aangezien ik ook eerder nog bij de Cadenhead Market in Keulen was… Marc heeft nog ruimte over en mist nog wat van lijstje. Een mooie Ledaig moest er eigenlijk nog komen laat er nou een mooie botteling van Signatory Vintage bij Van Zuylen in het schap staan. Daarnaast vindt Marc nog ruimte om hier een Old Ezra Bourbon mee te nemen. Deze bourbon maakte dit jaar nog deel uit van de line up van de ProefOlympics en werd daar prima beoordeeld. 

Drie winkels bezocht en overal wat gekocht, we hebben de middenstand én de economie weer wat geholpen. We bedanken de slijters voor hun gastvrijheid en we raden eenieder aan om ook eens zo’n dagje te plannen. Gewoon eens ergens anders gaan kijken dan waar je normaal naar de schappen staat te staren. Misschien kom je ook wel wat moois tegen maar je hebt in ieder geval een leuke dag! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *