Een bezoekje aan The Malt Vault

door | november 12, 2022
Een bezoekje aan The Malt Vault

Antonia en ik hebben allebei een druk leven. Gelukkig zij we er ons zeer van bewust dat de boog niet altijd gespannen kan staan en zo heel af en toe betekent dat dat we er samen even een paar uur tussenuit gaan. Dit keer pakten we de trein naar Utrecht en toen we daar langs De Oude Gracht liepen kon ik het natuurlijk niet laten om een bezoekje aan The Malt Vault te brengen.

Ik kende de whiskybar alleen nog maar vanwege wat ik op sociale media voorbij zag komen. Vaak zie je dan dé foto van het gebogen plafond met meeglooiende schappen met whiskyflessen. Ook zag ik al voorbij komen dat The Malt Vault een officiële partnerbar is van de Scotch Malt Whisky Society. Er zou dus zéker mooie whisky moeten staan in het oude pakhuis aan de gracht.

Het gebogen plafond met indrukwekkende whiskyvoorraad

Bij aankomst blijkt dat je bij voorkeur moet reserveren maar er is nog voldoende ruimte vrij en dus zijn we van harte welkom. De bardame neemt de tijd om aan de hand van een menukaart uit te leggen wat de verschillende mogelijkheden zijn. Ze legt het principe uit van de verschillende schappen en de verschillende smaken die erop te vinden zijn en hoe ze als flight van drie samen te stellen zijn. Antonia lust eigenlijk geen whisky maar zij wordt gerustgesteld door het feit dat er ook prachtige cocktails geschonken worden.

Een heerlijk SMWS Blair Athol

Ik besluit om dit keer geen flight te nemen maar me te beperken tot één mooi glas whisky. Antonia vindt op de menukaart een mooie “Dark and Stormy” cocktail en samen genieten we van ons drankje in de mooie ambiance die er in het pand heerst. Langzaam stroomt de bar verder vol en om mij heen zie steeds meer whiskyflessen op tafels verschijnen, vergezeld door steeds de enthousiaste uitleg over het principe.

We drinken onze glazen op ons gemak leeg en twijfelen nog even of er nog een zullen nemen. Uiteindelijk besluiten we om dát een volgende keer te gaan doen. Zelfs Antonia vond dit een leuke whiskybar dus we zullen vast nog eens een bezoekje aan The Malt Vault gaan brengen en misschien doen we dat dan zelfs wel met een groter gezelschap.

Ben je ook benieuwd naar The Malt Vault, kijk dan zeker even op hun website of breng er gewoon een bezoekje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *