Ballechin 11yo Manzanilla sherry cask, het wachten waard

door | november 10, 2020

In januari van 2017 bestelde ik een fles via de online shop van Edradour. De reis die de fles heeft gemaakt is op zich al bijzonder, maar is het lange wachten op deze Whisky het wel waard? Het betreft hier een fles Ballechin van de Edradour Distillery gevestigd in Pitlochry, Schotland. Het was nogal lastig om deze fles daadwerkelijk thuis te krijgen.


Nu was het dan zover! Na een vakantie vorige week, is de Ballechin eindelijk in mijn bezit! Om de 60e verjaardag van de moeder van mijn vriendin te vieren werd het hele gezin uitgenodigd in het Belgische Oostduinkerke. We verbleven daar met de hele familie op een vakantiepark samen met de uit Engeland afkomstige moeder en broers. Zij hadden de langverwachte Whisky voor me meegenomen.

Na aankomst kon ik deze dan ook eindelijk in ontvangst nemen. Natuurlijk kon ik het niet laten om tijdens deze vakantie al een klein glaasje te proeven. Dit heb ik uiteraard gedeeld met Jimmy, die al die tijd mijn fles in bewaring heeft gehad. Jimmy en Angela, nogmaals dank voor de zorgen! Nu is het tijd om te proeven!

Ballechin
Heavily peated
11 Years Manzanilla Sherry Cask
Cask no: 271, 273
55,9% Abv
Gedistilleerd op 26 Mei 2004
Gebotteld op 22 Maart 2016
754 flessen

Neus: Veel turf. Sherry, hout, kruiden, wat noten en een beetje tabak.
Smaak: Olie-achtig in de mond, warm en vol. Turf, hout, leer, noten, maar ook de zoetigheid en fruit van de sherry.
Afdronk: Heel lang, droog met veel hout, noten en weer dat beetje tabak.

Dit was echt het wachten waard! Wat een prachtige Whisky. Een hele fijne balans van de wat zwaardere smaken met een Sherry randje.
Ik ben blij dat ik de wintermaanden van deze mooie turfbom mag genieten!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.