Arran Heavily Peated Small Batch

door | november 11, 2020
Untitled

Arran staat inmiddels wel bekend om de grote range aan bottelingen die zij uitbrengen. Naast de standaardbottelingen met leeftijdaanduiding en de verschillende Machrie Moore bottelingen, zijn er ook met regelmaat private cask versies aan te schaffen, meestal ook prima van kwaliteit én betaalbaarheid. Inmiddels worden er ook Small Batch bottelingen uitgebracht. Dit is er een van.


Vorig jaar was het nog een wijnfinish (Trebbiano Casks Small Batch) die de schappen sierde, dit keer betreft het een heavily peated variant die in een oplage van 1500 flessen de Nederlandse markt bestormt. De whisky is gedistilleerd in 2011 en werd dit jaar, met een leeftijd van 7 jaar, gebotteld. Rijping vond plaats in bourbon barrels. De batch werd uiteindelijk, unchill filtered en met de natuurlijke kleur, gebotteld op een sterkte van 56,1%. 

  • Neus: Zachte turfrook, honingdrop en na verloop van tijd een hint van limoen
  • Smaak: Romig mondgevoel. Rokerig (meer dan in de geur), zachte honing met een vleugje citrus. Een lichte kruidigheid in de richting van laurier
  • Afdronk: Mooie lengte met een rokerige smaak en een licht zoetje.

Johan van Boxmeer gaf me dit sample mee bij mijn bezoek aan The Old Pipe. Johan dank daarvoor! Ook dit is weer een zeer mooie whisky in de prijsklasse tot €50,00. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *