image1 image1 image1

GlenAlba 35, de blend van de Lidl

Untitled

De storm is alweer enigszins gaan liggen maar de Whiskybible van Jim Murray deed enkele maanden geleden behoorlijk wat stof opwaaien. Sindsdien hebben vele hobbyisten hen Duitse contacten aangesproken om toch vooral ook eens te proeven van de "beste whisky van de wereld". De 34yo blend GlenAlba Sherry Cask finish, uitgebracht voor de Lidl supermarkten, kreeg namelijk maar liefst een score van 95 punten! De whisky die nu echter vanuit Duitsland kwam was nog een jaartje ouder maar nog steeds zeer vriendelijk geprijsd. Of je moet hem iinmiddels via Catawiki hebben aangeschaft.

Wij kochten de whisky overigens niet. Je kan nou eenmaal niet alles kopen en je kan je geld maar één keer uitgeven. Gelukkig kennen we wel iemand die een fles wist te bemachtigen én ons ook nog een sample wilde geven. Zo bezocht ik laatst Mike Willems. Ik schonk hem een sample van de Scapa van Gordon & MacPhail en gingen er twee samples GlenAlba mee huiswaarts. Peter en ik zijn immers wél zeer benieuwd naar de smaak van deze spraakmakende whisky.

0Glenalba35 

Notities Jeroen

  • Neus: Ik weet niet hoe lang de sherry finish geduurd heeft maar de sherrytonen komen behoorlijk door. Gedroogd fruit, chocolade, toffee maar ook een vleugje oplosmiddel. Lijmachtig van de grainwhisky. Dit trekt vrij snel weer weg waardoor de sherrytonen nog meer boven komen.
  • Smaak: Voor een op 40% gebottelde whisky met deze leeftijd nog vrij kruidig. Romig ook. Pure chocolade en caramel.
  • Afdronk: Zeker niet verkeerd. Middellang met duidelijke sherrytonen.

Notities Peter

  • Neus: Sherry tonen hebben de overhand, maar ook caramel, chocolade en wat kruiden.
  • Smaak: Ook hier weer veel invloed van de Sherryvaten. Kruidig en wat noten en een fris appeltje. De combinatie van de smaken doet me denken aan een soort speculaas met rozijnen. Erg fijn!
  • Afdronk: Niet erg lang, maar wel prettig met kruiden en Sherry.

Nou Mike, dank je dat we deze veel besproken whisky van je mochten proeven. Ik zal niet zeggen dat het de beste whisky is die ik in het afgelopen jaar gedronken heb maar het is absoluut geen verkeerde whisky. De prijs / kwaliteit verhouding maakt het zeer zeker een zeer aantrekkelijke whisky. 

Share
comments
2020  Whisky Oss