Whisky Lady kookt met Whisky

Categorie: Van de lezer
Gepubliceerd: maandag 03 februari 2014 10:00
Hits: 8233

Lisette

Voorafgaand aan het International Whisky Festival dat afgelopen november plaatsvond in Den Haag, waren we in de gelukkige omstandigheid een extra kaart over te hebben. Via Facebook kwamen we uiteindelijk bij Lisette van Megen uit Nijmegen uit. Zij wilde de kaart wel hebben en dus spraken we af bij de Grote Kerk in De Residentie. We maakten een babbeltje met Whisky Lady en hielden contact via de social media. Daar plaatste ze laatst een foto van een met Whisky bereidde beenham. Een mooi verhaal voor deze rubriek! Hieronder vertelt Lisette over haar Whiskybeleving en natuurlijk over de bereiding van een heerlijk beenhammetje.

In maart 2 jaar geleden ontdekte ik de goddelijke drank Whisky. Ik kreeg toen een Whisky aangeboden van een collega van mijn man en dacht wow wat is dat lekker zeg. Dat was een Aberlour 18. Toen vroeg die collega of ik een keertje mee naar een whisky proeverij wilde gaan. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben toen in Juni naar Versailles Dranken in Nijmegen geweest en ik was verrast wat er allemaal geschonken werd. De een zag er nog donkerder uit dan de andere en ook de smaak en de geur, wow wat was ik verbaasd dat er zoveel whisky’s zo verschillend bleken te zijn. Zo ben ik in de loop der tijd bij diverse proeverijen en whisky festivals geweest, Groningen, Den Haag noem maar op. Ik ben afgelopen jaar ook naar het grote whisky evenement Maltstock geweest. Dat was een geweldige ervaring, echt een aanrader voor iedere whisky liefhebber. Dit jaar ga ik ook weer.

Whisky is echt een passie van me geworden. Nu heb ik inmiddels zelfs ontdekt dat je whisky heerlijk in vlees kan gebruiken. Ik heb daar ook een recept van. 

RECEPT BEENHAM MET INGESPOTEN WHISKY

Benodigdheden:

* Beenhammetje ( naturel ).

* 20 ml whisky ( b.v Caol ila )kan ook een andere nemen .

* Zout en Peper.

* Vuur vaste schaal.

* Injectie spuitje.

Werkwijze:

Beenham 

Je spuit de whisky verspreid in de beenham. Naar smaak beetje zout en peper erop doen. Vervolgens ongeveer een uurtje afgedekt laten staan. In een koekenpan vervolgens heel licht aan bakken en dan in de vuurvaste schaal leggen en dan de oven in op 180 graden en dan ongeveer 45 –50 min af bakken. Klaar is je beenhammetje.

Beenham3

In dit geval komt de rokerige smaak van de Caol Ila heel mooi tot zijn recht. Je kunt natuurlijk ook andere Whisky's gebruiken om je beenham een andere smaak te geven. Eet smakelijk!

Met vriendelijke groet WHISKY LADY uit Nijmegen .