Een hart onder de riem

Categorie: Van de lezer
Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2015 10:00
Hits: 4864

FerAalbregt

Als je thuiskomt en je merkt dat er ongenode gasten in je huis zijn geweest én ze hebben ook nog eens je whiskycollectie ontvreemd dan is dat heel zuur... Dat er dan vanuit de social media iets heel moois ontstaat, kun je met recht een hart onder de riem noemen. Lees hieronder het verhaal van Ferry Aalbregt.

"Zondag 19 april jl. besloten wij dat het tijd was voor een dagje uit met ons gezin. Dit omdat het al weer geruime tijd geleden was dat we met zijn drieën weg konden. Na een dagje Scheveningen kwamen wij om 1630 weer thuis. Eigenlijk direct bij binnenkomst merkte mijn vriendin op dat de achterdeur open stond. Zoals je je misschien wel kunt voorstellen schrik je op dat moment enorm. Ik heb mijn vrouw buiten laten wachten om vervolgens zelf naar boven te lopen, dit omdat ik niet wist of er nog iemand aanwezig was. Bij bovenkomst tref je dan een chaos aan, alle kasten open en overhoop gehaald. Pas toen ik zag dat het veilig was heb ik mijn vrouw geroepen die direct in tranen uitbarstte.

De tablets weg, de laptops en fotocamera’s weg en ja... ook de whiskykast hadden ze leeg gehaald. Ze zijn via de achterdeur op klaarlichte dag bij ons binnen gekomen, door het slot en de dievenpen eruit te boren. Nadat de politie was geweest en alles is genoteerd en gefotografeerd zijn we maar voorzichtig begonnen de troep op te ruimen. Direct een slotenmaker laten komen om alle sloten te laten vervangen en ook maar gelijk een bedrijf ingeschakeld om rolluiken voor de deuren en ramen te laten plaatsen. Spullen zijn vervangbaar en ook al zijn sommige emotioneel onvervangbaar, dat slijt wel. Het gevoel dat er zo maar mensen bij je binnen durven te komen gaat niet zo snel weg. Het geeft zoveel onrust en een onveilig gevoel...

Ik postte eigenlijk mijn berichtje binnen de Single Malt Whisky Group uit pure frustratie. Alle flessen waar ik zo trots op was en welke ik bijna allemaal had gekregen waren weg... gatverdamme. De frustratie die je dan voelt is onbeschrijfelijk en het gevoel van onmacht stijgt alles te boven. Eigenlijk direct nadat ik het bericht had gepost kwamen de eerste steunbetuigingen binnen. Jur van Meegen was de eerste die opeens reageerde met het bericht dat hij nog wel een halve fles van The ultimate had die hij graag aan mij wou schenken om het leed wat te verzachten. Dit berichtje leidde binnen 1 uur tot zoveel reacties van leden die allemaal hetzelfde wilden doen dat ik echt niet meer wist wat ik moest zeggen.

FerAalbregt2

In eerste instantie heb ik op iedereen gereageerd dat ik dit niet kon aannemen en dat mijn berichtje daar helemaal niet voor bedoeld was. Dit begreep iedereen, maar toch; ze wilden allemaal helpen en nee was geen optie. Van ruim 20 mensen heb ik samples en flessen gekregen, en niet alleen maar open flessen maar gewoon hele nieuwe en bijzondere eclusieve flessen! Het is niet te beschrijven hoe het voelt om door eigenlijk ‘totaal onbekenden’ zo in de watten gelegd te worden. Je kan op dat moment alleen nog maar dank je wel blijven zeggen.

Of dit alles niet genoeg was stond afgelopen vrijdag Robert Hoekstra voor de deur met een bosje bloemen voor mijn moeder. Omdat hij vond dat zij wel een bedankje verdiende voor het aannemen van alle pakketjes. Ook de vele felicitaties en kaarten voor ons aanstaande huwelijk bleven maar komen. Ze zeggen wel eens dat de maatschappij is verhard en dat het iedereen voor zichzelf is maar wat deze groep mensen heeft laten zien en wat ze voor mij en mijn gezin hebben gedaan is onvoorstelbaar. Deze mensen zijn helden met een hart van goud en verdienen stuk voor stuk een lintje. Dankzij hun heb ik nu een collectie gekregen met een verhaal, welke nooit ergens te koop zal zijn en voor mij onbetaalbaar is. Op alle flessen heb ik de naam en de datum van de schenker geschreven, en nee de flessen blijven niet dicht en gaan gewoon allemaal open. Zodat ik bij ieder glas binnen de groep een foto kan plaatsen om te laten zien dat ik geniet!

FerAalbregt3

Nogmaals heel erg bedankt iedereen voor alle leuke berichtjes en de mooie geschenken!"

Pfff, wát een verhaal. Helaas weet ik uit ervaring hoe het is als er bij je ingebroken is. Het idee dat er iemand in je huis geweest is... Gelukkig heeft de Single Malt Whisky Group laten zien waar Social in Social Media voor staat. Ik hoop dat ontzettend gaat genieten van alles wat je gekregen hebt.