Maarten's voorkeur voor turf

Untitled

In mijn dagelijkse hobby-werkzaamheden kom ik al surfend over internet en sociale media als Twitter en Facebook zo af en toe zeer interessante verhalen tegen. Sommigen interessant genoeg om er eens dieper op in te gaan en dan probeer ik contact te leggen met de hoofdpersoon in het verhaal. Zo ging het ook met dit verhaal. Maarten Voor de Poorte is een 26 jarige Brabander die al sinds hij legaal alcohol mag nuttigen, geniet van een goed glas Whisky. Hij ontdekte al vrij snel dat zijn voorkeur bij de geturfde Islay malts lag. Waar dat toe kan leiden...

Jeroen: Maarten, vertel eens wat over jezelf.

Maarten: Ik ben geboren en getogen Brabander. Voor mijn werk ontwerp en verkoop ik brillen. Dat houd in van tekenen, tot materialen/kleuren kiezen en het laten produceren, maar ook maatwerk voor wie echt iets unieks wil.

Jeroen: Voor de mensen die iets anders dan Hans Anders willen dus... Hoe ben je op je jonge leeftijd in de Whisky gerold?

Maarten: Mijn broer dronk al Whisky en zo ben ik er eigenlijk ook mee in aanraking gekomen. Nu drink ik ongeveer 8 jaar whisky, begonnen simpel met Ballantine’s Finest en Johnny Walker Red Label, en sinds 5 jaar steeds meer gaan zoeken naar wat vind ik nu echt lekker. Hier is uitgekomen dat de Islay mijn favoriete regio is, mede door de zwaar geturfde whisky’s, zowel het sigaren-rook effect als ook richting het medicinale.

Jeroen: Een stevige Ardbeg of Laphroaig gaat er dus wel in.

Maarten: Ja inderdaad en zo ben ik uiteindelijk ook bij de Octomore serie uitgekomen. Ik proefde een glaasje van de Octomore 6.2 en was eigenlijk direct verkocht.

Jeroen: En dat had dus nogal wat gevolgen?

Maarten: Ja, uiteindelijk ben ik samen met een goede vriend overgegaan tot aanschaf van de complete serie (tot nu toe). Untitled

Jeroen: En die hebben jullie inmiddels ook allemaal geproefd?

Maarten: Nee dat nog niet maar het is wel de bedoeling de flessen te openen. We hebben ze niet gekocht als investering voor later.

Jeroen: Dat is een mooie insteek maar je hebt natuurlijk wel aardig moeten investeren om deze serie aan te schaffen.

Maarten: Dat is waar. We hopen daarom dat er meer mensen zijn die onze interesse in deze zwaar geturfde malts delen en er samples van aan willen schaffen. Voor hen is het ook een kans eens iets te proeven wat je normaal niet snel aan zult schaffen. Het is nogal een prijzige serie.

Jeroen: Prijzig zijn ze zeker en wellicht zijn er mensen die je interesse delen. Denk je dat je voorkeur voor turf zal blijven of zie je smaak veranderen? Toen Peter en ik begonnen dronken wij namelijk voornamelijk ook Ardbeg en Laphroaig maar nu zitten we vele malen vaker aan een goede Sherryrijping.

Maarten: Als het een geturfde Sherryrijping is... Voorlopig zie ik nog niet veel verandering maar wie weet.

Jeroen: Ik wens je veel succes met je samples en vooral veel plezier met het proeven van de serie. Dank dat je de achtergrond van je verhaal hier wilde delen.

Heb jij interesse in een Octomore sample-set? Via dit Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kun je contact opnemen met Maarten.

 

Share
comments
2020  Whisky Oss