image1 image1 image1

Zomerhitte

Wauw, wat hebben we met z'n alleen "mogen genieten" van een zomer vol weerrecords. Een tropische hittegolf van een dag of tien heeft voor ons als whiskyliefhebbers, of in ieder geval toch zeker voor mij persoonlijk, best een nadeel. Wát drink je met die hitte? 

Overdag is het uiteraard al zaak voor voldoende hydratatie te zorgen. Koffie, thee, frisdrank maar vooral water zijn dan toch wel de favoriet. Daarnaast een lekker koud biertje op z'n tijd maar wat nu als je toch echt iets uit je whiskykast wil nuttigen?

Je kan natuurlijk kiezen voor een fruitige bourbon hogshead rijping op een procentje of 46. Daarnaast zijn er natuurlijk diehard peatlovers en mensen die vooral van de zware sherrybommetjes houden, maar met dit weer? Voor mij is dát toch echt wat te veel.

Ik besloot de afgelopen week maar eens om wat anders te proberen. Een klassieke Highball cocktail. Supersimpel te maken. Een cocktail van een aardige scheut whisky, veel ijs en dan afgetopt met Spa rood. Een beetje roeren en dan lekker genieten bij het zwembad. Ik maakte twee varianten, één met een stevige sherryrijping van een Millstone (gebotteld door Jan Beek van BEEK Spirits) en één met een stevige mix van Bourbons die ooit over zijn gebleven na een Bourbon proeverij.

Ik moet zeggen dat beiden me prima zijn bevallen. Met dit weer een ijskoude versnapering die tóch met onze hobby te maken heeft. Wat wil je nog meer?

 

Share
comments
2020  Whisky Oss