image1 image1 image1

Collectief proeven - Ardmore 17

 

 

Het international Whisky festival Den Haag was dit jaar niet alleen een leuk uitstapje voor ons, maar ook meteen een meeting van een aantal Whisky bloggers uit Nederland en België. Door zo’n ontmoeting ontstaan weer nieuwe ideeën.


Op het Whisky festival treffen we een aantal mede-bloggers en er ontstaan al direct ideeën om samen te gaan werken, we zijn tenslotte allemaal fanatiek bezig met deze hobby. Een aantal maanden later komt er dan een daadwerkelijk eerste stap. Stefaan Lesage van whiskywhithfriends.be, stuurt ons en andere bloggers een e-mail. Hij heeft een vrij grote sample gekregen van Eric Vermeire en wil deze graag met ons delen. Zo kunnen wij allen deze Whisky proeven en onze bevindingen online plaatsen.

Erg leuk, dus daar werken wij graag aan mee. Afgelopen week was het pakketje met samples in Oss gearriveerd, dus tijd om te proeven! Het betreft hier een sample die beschikbaar is gesteld door Eric Vermeire van Whisky Warehouse Belgium. Een Ardmore 17 YO Van de Gordon&Macphail reserve, speciaal uitgezocht en exclusief gebotteld voor Whisky Warehouse Belgium.

Een 17 jaar oude Armore uit cask 5555. Dus een single cask en ook nog eens op een vat sterkte van 55.4%.


Proefnotities.


Jeroen:

Neus: Prikkelend, lichte rook en een hint van turf. Vanille, bloesem, zoethout en later wat noten en amandel.

Smaak: Een klein beetje turf, wat zoete en kruidige smaken. Niet heel vol of complex en erg zacht ondanks de 55,4% Alcohol.

Afdronk: Medium lang met honing en turf.

Met water komt er een licht pepertje en wat meer zoet (honing) terug in de smaak.


Peter:

Neus: Licht rokerig, vanille, honing, drop en wat kruiden.

Smaak: Een lekker pepertje op de tong met weer die kruiden en honing. Drop, rook en ergens een klein beetje turf.

Afdronk: Medium lang, honing en rook.

We vinden dit beide een mooie Whisky en verrassend zacht. Helaas is deze waarschijnlijk al niet meer te verkrijgen, maar als je de kans hebt om één van de 226 flessen ergens te proeven, is dat zeker de moeite waard!


Met dank aan:

Stefaan Lesage - Whisky with friends
Eric Vermeire - Whisky Warehouse Belgium
Thomas en Ansgar Speller - Whisky Speller
Gert Claus - Tasty Dram 

Share
comments
2020  Whisky Oss